Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nyttige tips til et bedre badeværelse

Skal dit badeværelse renoveres eller nytænkes? Måske du kan bruge nogle af vores faste arkitekts råd til Karl, som skal indrette sit badeværelse på ny.

Hej Lone,

Jeg vil gerne bede om hjælp til indretning af mit badeværelse.

I forbindelse med en vandskade skal hele rummet retænkes, da jeg nu får gulvvarme og ny el. Indretningen indtil nu er vel som sådan i orden, bade-delen fungerer bare ikke.

I dag er der et badekar, som er irriterende at bruse i,(jeg bruger aldrig karret til andet), og der er ikke plads til at få en ordentlig størrelse brus i samme hjørne. Vaskebordet med skuffer og en vask ude i den ene side ser lidt forsømt ud og så er der vaskemaskine og tumbler, der står frit i rummet bagved døren.

Jeg ønsker mig en rummelig brusekabine, god vaskeplads gerne med to vaske og en pænere løsning til vaskeriet.

Venligst Karl H.

Kære Karl,

Når du nu skal have hele det gamle gulv op og installere et nyt med gulvvarme, så er der intet til hinder for at du kan flytte brusenichen over på den anden side i rummet, hvor der er et meget bedre hjørne med god plads – 90 cm fra væg til vindue og lige så langt som du vil den anden vej.

Du må gerne lave et ensidigt fald mod afløb, hvis vandet kan løbe uhindret dertil, så en fin afskærmning af brusehjørnet kunne være en glasvæg, hvor de inderste 60 cm er fast og de yderste 50 cm er hængslet, så døren kan gå ind i brusehjørnet, når du vil have mere gulvplads, gør rent osv.

Behold toilettet hvor det er af hensyn til ejendommens faldstamme osv., men vælg en ny væghængt potte med indbygget cisterne, så du får gulvet helt fri. Faldstammen imellem cisternekasse og det nye vaskebord pakkes ind i en kasse, så du undgår ”runde hjørner”, der samler skidt.

Rørkassen skal i princippet kunne åbnes til inspektion, så lav den i vandfaste plader med filt og maling, som kan skæres op, hvis nødvendigt.

Vaskebordet med to vaske består nu af to 80 cm brede skuffeelementer og en lang bordplade, gerne med et stort spejl over og god spejlbelysning.

Vaskemaskine og tumbler kan enten placeres i et nyt højskab, samme steds fra som vaskebordets elementer, eller du kan bygge en let væg og top i samme stil som rørkassen, så du får en malet væg som afslutning.

Imellem brus og skabsside er der god plads til en håndklædetørrer, som er et godt supplement til gulvvarmen, da sidstnævnte jo oftest slukkes om sommeren, men hvor det er dejligt med tørre håndklæder året rundt. Håndklædetørrere fås til vand, til vand og el og til el alene, så det er op til dig hvad der er bedst.

Gode hilsener Lone.

© Lone Barslund - FØR

© Lone Barslund - EFTER

Håndplukket til dig