© Lone Barslund

Når 235 kvadratmeter ikke er nok

Familien Møller overvejer at købe en herskabslejlighed, men fordelingen af rum er ret upraktisk. BO BEDREs indretningsekspert giver sit bud her.

Kære Lone.

Vi er en familie med to voksne og to børn som har kig på en smuk og meget herskabelig lejlighed, der lige er sat til salg.

Trods 235 kvadratmeter er der ikke værelser nok, men masser af fællesareal, herunder en kæmpe forstue, som vi synes er lidt spild af plads. Da vi har en stor familie er der ikke plads nok til gæster i køkkenet, hvilket vil betyde at vi (også) skal have spisebord i den store stue, og det er lidt ærgerligt.

Så inden vi opgiver projektet helt, vil vi høre om du kan komme med et par ideer, og hvis muligt, gerne hurtigt.

De bedste hilsener fra Familien Møller.

Kære familie.

Det er jo en helt igennem pragtfuld lejlighed, så det er da forståeligt at I er interesserede.

Jeg tænker ligesom jer, at forstuen er fråds, og at I vil kunne få et skønt alrum med masser af plads til jer og jeres gæster, hvis I lægger de to rum sammen.

For ikke at få direkte forbindelse mellem alrum og det lille gæstetoilet, vil jeg foreslå at I flytter døren til toilettet til det lille skabsrum, så der kommer to døre imellem toilet og spis.

Resten af skabsrummet kan så lægges til den lille entré, så der bliver plads til overtøjet.

Den anden lille mellemgang, der engang har sikret at der var direkte adgang til stuen via forstue og ikke gennem køkkenet, vil jeg fluks lukke og lave om til et skabsrum med adgang fra køkkenet.

I har nu et stort alrum og en kæmpe stue samt de tre ønskede værelser. Det bagerste værelse har adgang via alrummet mens det store soveværelse med karnappen bør beholde sin fløjdør til stuen, da I en dag når børnene er flyttet, kan bruge karnapstuen som arbejdsværelse eller gæsterum, hvor det er fint med adgang til stuen.

kh Lone Barslund