Multirummet, der (måske) blev væk

Familien her byggede selv drømmehuset, men har et dilemma: Deres såkaldte multirum bruges ikke til alle de aktiviteter, det var tiltænkt. Læs Lone Barlunds råd her.

Kære Lone,

Tak for en inspirerende blog.

For et års tid siden tegnede og byggede vi nyt hus. Det er vi super glade for, og vi føler, at vi er kommet i mål med mange af vores tanker og ideer. Et rum driller dog stadig - vores multirum.

Rummet er 8 m2 og har et stort ovenlysvindue (1,5 x1,5 m). Rummet ligger for enden af en gang, hvor vores børneafdeling og kontor er.

Tanken med rummet var, at børnene skulle have et sted at mødes, når de ikke ville trække sig ind på deres værelser. Et rum, der også kunne bruges,når vi har gæster, og ungerne har lyst til at holde deres egen fest uden at skulle gå ind på enkelte værelser. Rummet kunne også bruges til bordfodbold/spillerum, eller andre alternativer der lægger op til kreativitet. Tankerne har været mange, men vi har endnu ikke skabt et rum der bruges. Vi er åbne overfor alle forslag. Jeg vedhæfter lidt billeder.

Mvh. Casper

Kære Casper.

Nogle gange lander jeg i den situation, at jeg ufrivilligt kommer til at skuffe, fordi det ikke kan lade sig gøre at indfri jeres ønsker. Helt sikkert fordi jeg er en gammel ræv, der hurtigt kan gennemskue, hvad der kan lade sig gøre og hvad der ikke kan.

I vil så gerne have en hel masse ud af jeres multirum: Plads til samvær og fest, fælles aktiviterer og spil og bordfodbold…

Når jeg så ser på rummet, så er det reelt entreen og fordelingsgangen til værelserne, der har fået et par ekstra m2 på, som også skal bruges til færdsel til havedøren i hjørnet. Altså er der kun en enkelt væg at indrette, enten til hygge-siddepladser eller et bord med plads til fælles kreativiteter med plads til to.

Hvis I fremover tænker havedøren som et stort vindue og ikke som vigtig adgang frem og tilbage til haven, så kan I møblere delvist ind foran den, men det giver ikke meget mere plads til alle jeres ønsker.

Jeg kunne forestille mig, at I lavede en fast bænk der løber på de to vægsider og altså også hen i nærheden af havedøren. Her til et par småborde til hverdag, der kan flyttes efter behov. I kunne så have et større aktivitetsbord som løs plade på bukke eller aftagelige ben a la Ikeas, så I har plads til fælles leg når der er brug for det. Og bordet kan bruges til et lille bordfodbold.

På væggen imellem havedør og værelsesdør kan der monteres en fælles tavle, en fladskærm eller andet og over bænkene en række 35 cm høje reoler til spil osv.