Mor og voksen datter vil gerne dele lejlighed

En mor og hendes voksne datter bor sammen, og det vil de gerne fortsætte med - dog med en opdeling, så de kan have hver deres privatliv. Her er ekspertens indretningsforslag.

Kære Lone.

Forleden havde du et rigtig godt forslag på et læserspørgsmål angående opdeling af en stor lejlighed til to individuelle voksne venner.

Jeg og min voksne datter står lidt i samme situation, idet vi gerne vil bo sammen fremover, hvis det kan lade sig gøre at ændre på vores lejlighed, så vi kan få hver vores private afdeling. Vi deler selvfølgelig gerne køkken og bad, men i dag er to af stuerne gennemgangsrum, og de to værelser af meget varieret størrelse, så det er ikke ligetil for os at se mulighederne.

Håber meget at du kan hjælpe os videre.

Mange hilsener Lena og Liv.

Kære Lena og Liv,

Hvor er det dejligt at I gerne vil bo sammen og indretter jer så det bliver godt for jer begge to. Det er en investering som under alle omstændigheder vil betale sig, hvis I skal sælge lejligheden. Løsningen må jo givet være at gøre de to gennemgangsrum til jeres fælles område og derfor vil jeg foreslå at I flytter køkkenet som vist på tegningen. Afløb og vand kobles på badeværelset hvor faldstammen står i hjørnet, så der burde ikke være nogen problemer med VVS-siden af om-rokeringen. Der skal være udluftning fra køkkenet, så det skal I have tilsluttet badeværelsets eksisterende ventilation, men tag en snak med kommunen om den del.

Ved at flytte køkkenet får I to fælles rum en suites og det oprindelige lille køkken lægges nu til det mindste værelse, så de to private værelser nu bliver lige gode i størrelsen.

I skal selvfølgelig bevare udgangen til køkkentrappen, da den tjener som nødudgang.

Fløjdøren imellem stuen og det andet værelse genanvendes imellem køkken og stue, så I kan lukke dørene og have gæster hver for sig. Blændingen af dørhullet til værelset giver langt bedre møblering af opholdsstuen og det giver også mere privatliv at have adgang til værelset fra entreen. Her kan I overveje at sætte en dør i ind til stuen, hvis det skulle blive nødvendigt at dæmpe støj imellem de to rum.

Mange hilsener Lone