Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Med disse omrokeringer får familien mest ud af deres smalle køkken

Vores faste arkitekt kommer med sine råd til, hvad man kan flytte rundt på, så man får mere glæde af køkkenet.

Hej Lone,

Vi skal have udskiftet vores køkkener i den 60'er ejendom, hvor jeg bor, og vi må gerne selv komme med forslag, så længe det holder sig indenfor budgettet og bliver gjort fornuftigt.

I dag er der en langside med vask, komfur og køleskab samt smalle hyldeskabe overfor, da rummet kun er 1,9 meter bredt. Hvilket jo betyder at jeg har alt for lidt bordpladeplads at gøre godt med. Jeg har ikke det store behov for at kunne lave gourmetmad, da jeg er single, men det skal fungere bedre.

Jeg ønsker mig desuden en opvaskemaskine men kan slet ikke se hvordan det skulle kunne lade sig gøre at få plads til den.

Jeg venter spændt på at høre om du kan komme op med en fin løsning.

Mange hilsener Gry

Kære Gry,

Jeg kan godt se hvad du mener med for lidt arbejdsplads og jeg gætter da også på at det må være det originale køkken, med hyldeskabe og kun et enkelt skuffeelement.

Jeg synes at det er allerværst som din vask er klemt inde imellem rørkasse og køleskab, - det gør det rigtig svært at forberede mad og få plads til bare det mindste ved siden af vasken.

Jeg vil først og fremmest foreslå at du installerer en 45 cm bred opvaskemaskine i hjørnet hvor køleskabet har stået, for at få ønsket om en sådan opfyldt, men også for at få bedre plads omkring vasken. Det høje køleskab erstattes af køleskuffer, hvor især modellen fra Liebherr er rigtig fint indrettet med god oversigt i skufferne.

Kan du ikke undvære det store køleskab, er alternativet at du flytter vask og opvaskemaskine over på den anden side af rørkassen og bruger pladsen ved siden af køleskabet til et skuffeelement på 60 cm bredde.

Under alle omstændigheder vil jeg flytte dit komfur væk fra den dybe langside og erstatte det af en indbygningsovn og så de to smalle kogetoppe, der kan indbygges i den kun 40 cm smalle side. Det giver dig meget mere bordplads at arbejde på og udnytter jo den smalle side langt bedre end før.

Skufferne foran rørkassen er 80 cm brede og 40 cm dybe og dem indretter du med indsatser til bestik og kogegrej. Jeg tænker at alle køkkenfirmaer i dag kan tilbyde skuffer i den begrænsede dybde uden at kalde det specialdesign.

Det lille tomme hjørne bagved skufferne udnyttes til rørføring fra vasken til faldstamme. Endelig kan du fint få plads til glas og service i et par overskabe på væggen til venstre for rørkassen og her kan du lade dem gå helt til loft då du udnytter pladsen så godt som muligt.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund - FØR

© Lone Barslund - EFTER

Håndplukket til dig