© Lone Barslund

"Mange af vores rum giver ikke mening ..."

Familien her 'har stået stille i månedsvis' med indretningen af deres 70'er-hus. De har ganske enkelt brug for hjælp til at definere rummene på ny.

Kære BO BEDRE/ Lone,

Vi har købt en 70´er villa, som skal renoveres. Men nu har vi stået fast i boligindretningen i tre måneder, fordi vi ikke kan finde den optimale løsning, der giver os lidt af det hele og får udnyttet kvadratmeterne til fulde. Det er nogen store rum, som ikke alle giver mening. Vi har f.eks. et bryggers, der er 25 m2 og en kæmpe entre og kun 2 værelser fordelt på 200 m2. Vores dilemma er, at vi rigtig godt kunne tænke os, at have et bryggers men knap så stort, og vores tanke har derfor været at flytte køkkenet ud i det gamle bryggers også slå hul i væggen. Men så mangler bryggerset? 1. Salen overvejede vi at udnytte til værelser, men hvordan? Der er lidt udsigt til vand fra de 2 vinduer i oprindelig køkken / spisestue afdeling + fra samme vinduer på 1 sal.

Ja vi er mildest talt løbet panden imod muren og håber, at du kan give et magisk touch på det vi håber, kan blive vores drømmebolig indvendigt også.

Bedste hilsner Familien Reincke Ligaard

Kære læser,

Jeg er helt enig med dig i, at pladsen ikke er udnyttet optimalt i jeres hus.

Jeg foreslår at I bytter rundt på værelse og bryggers og indretter bryggers i en mindre udgave ved at flytte væggen, så værelset mod haven bliver større. Det skulle gerne kunne lade sig gøre at laver opdelingen så de eksisterende døre anvendes.

Den anden halvdel af det oprindelige bryggers lægges til stuen, så I får en bedre opholdsafdeling.

Den store entré kan minimeres lidt ved at inddrage hjørnet og placere en skråvæg med fløjdøre, så man kommer fint ind midt imellem alrum og stue.

Køkkenet ville jeg også åbne ind mod stuen og erstatte væggen med en arbejdsø, så man kan nyde venner og familiens selskab mens der kokkereres.

Husk at der skal en rådgivende ingeniør eller konstruktør på opgaven inden I gør noget, så huset kan holde til det.

På første salen kan der blive et eller to gode værelser i gavlen ( skitsen er tegnet med to) samt et rummeligt fællesareal omkring trappen.

Alt i alt en virkelig fornuftig og god indretning af jeres kvadratmetre.

Mange hilsener, Lone