Lounge i haven ... Året rundt

En ting er at overtage sit barndomshjem, noget andet er at få indrettet det til sit eget hjem. BO BEDREs ekspert hjalp generationsskiftet på rette vej ved at forvandle den tidligere udestue til familiens nye ekstra lounge.

© Andreas Mikkel Hansen

”Generationsskifte, nordisk stil, familiens anden opholdsstue”. Det er i og for sig nemt nok at smide alle de gamle møbler ud og starte forfra. Noget andet er at fange den rette stil og stemning, der ønskes. Familien havde meget klare ønsker, jeg ville opfylde, samtidig med, at jeg havde for øje, at den nye indretning skulle passe til det karakterfulde rum. Jeg ville markere generations- skiftet ved at give rummet lov til at ånde igen, udnytte det skønne dagslys, og få ønsket om den nordiske stil og haven ’ind i’ rummet.

© Andreas Mikkel Hansen

PERNILLE STAGE BUSTRUP er stylist og indretter rum for private og virksomheder. Hun er en af BO BEDREs faste eksperter, vi sender ud til læserne. Læs mere på cphindretning.dk

© Andreas Mikkel Hansen

Månedes læserpar Maria og Mikkel Boas-villadsen

© Andreas Mikkel Hansen

Før var havestuen indrettet som forældrenes spisestue, men det blev der lavet om på.

© Andreas Mikkel Hansen

Nordisk stil Familien ønskede en nordisk stil i rummet med et afstemt miks af træ, læder og forskellige stofligheder i en velovervejet farveskala. For at skabe dybde i det lyse og højloftede rum er væggene malet mørkegrå, som fanger den grå farve i marmor- fliserne og skaber sammenhæng. Familien har bevidst valgt at vente med at udskifte gulvet, da det var en større post i budgettet i forhold til hele istandsættelsen af huset. Marmorflisernes lyse toner gør, at gulvet ikke dominerer, men falder i fin tråd med resten af den nye indretning.

© Andreas Mikkel Hansen

Feminint og maskulint miks Ved en forvandling er det altid vigtigt at tilgodese alle parter i familien, så alle bliver glade for resultatet og vil bruge rummet. I valg af møblement er der taget hensyn til ønsket om en mere gæsteindbydende sofa, dog med bløde former, mens den anden stue rummer den store flyder af en sofa. Lænestolene har et mere maskulint præg med sine kubistiske former, hvorimod sofaborde, gulvtæppe og læselampe er et møde på halvvejen mellem det feminine og maskuline, både i form og farver. På væggen hænger gamle billeder fundet i kælderen, de har nu fået nyt liv i rammer af birketræ.

© Andreas Mikkel Hansen

De hvide og grå toner danner rammerne, mens de blågrønne farver og træet er taget i naturens farver. Dagslyset, der strømmer ind gennem vinduerne, leger med farverne og danner et fint skyggespil, som en genspejling af naturen. Elefanten i den blå farve giver et fint spil til det grønne græs uden for vinduet

© Andreas Mikkel Hansen

Børge Mogensen-stolene står perfekt i solstrålernes skæ

© Andreas Mikkel Hansen

Billederne i trærammerne bliver fremhævet på den gråmalede væg.

© Andreas Mikkel Hansen

Sofa Favn, med feminine former og høj siddekomfort. Det er ikke en slængesofa, men den har samme formål, nemlig at indbyde til en gæstestund, et sted, hvor du kan læse avisen eller blot sidde og nyde rummet. Den 3-personers sofa er designet af Jaime Hayon med ben i satinpoleret aluminium og i farven light grey, 55.000 kr. inkl. to stk. puder, Fritz Hansen.

© Andreas Mikkel Hansen

Sofaborde Bowl, i enkelt og elegant design i mangotræ, og en nyfortolkning af det traditionelle bakkebord. Designet af Ayush Kasliwal for Mater. Fås i tre størrelser, fra 2195 kr., Illums Bolighus.

© Andreas Mikkel Hansen

Læselampe der både er feminin og maskulin i udtrykket med skærmens bløde form og den grove filt. Felt Shade Floor er designet af Tom Dixon og er i anodiseret aluminium og hårdtpresset grå filt, h 145 x 70 cm (fod), 3450 kr., Mekavi.com