© Fritz Hansen

Vinder af 'Danmarks næste klassiker' gør det blændende godt

Den smukke Musling-pendel er designet af duoen Ahm & Lund for Fritz Hansen og er siden sejren i DR-programmet godt på vej til at blive en ægte klassiker inden for dansk design.

Den smukke spisebordspendel fanger øjeblikkeligt øjet med sit enkle og elegante design. Musling, som du måske husker fra DR-succesen Danmarks næste klassiker i 2019, er rundet af klassisk æstetik og oplyser rummet med sit stemningsgivende lys. Med inspiration fra muslingeskaller åbenbarer den en skjult perle i sit indre: Lyset.

Musling er designet af arkitekt Isabel Ahm og møbelsnedker Signe Lund, der, siden de vandt førstepladsen i tv-programmet, har skabt designduoen Ahm & Lund. I 2021 indgik de et samarbejde med Fritz Hansen om at lancere Musling-lampen, som siden har taget den internationale designscene med storm. Musling har vundet flere designpriser som dette års Wallpaper Design Award og Mix Interiors Mixologi Award og sammen med danskernes kærlighed for den innovative pendel, er den allerede er godt på vej til at blive en tidløs designklassiker.

Musling lampe, Isabel Ahm og Signe Lund

Isabel Ahm og Signe Lund skabte efter deres deltagelse i tv-programmet Danmarks næste klassiker et fælles designstudio, Ahm & Lund, hvor de i dag designer visionære møbler og objekter i spændingsfeltet mellem håndværk og design.

© Fritz Hansen

Enkel og elegant

Den unikke lampe består to mundblæste skærme i opalglas, der med deres enestående størrelse og balance gør designet til noget helt særligt. For at den unikke form kan fungere, skal de to skærme være perfekt afbalancerede i forhold til symmetri og vægt, hvilket er en udfordring for selv de mest erfarne glaspustere. Det er dog lykkes Fritz Hansen at få det teknisk komplekse design til at fremstå imponerende enkelt og elegant. Her går design og håndværk op i en højere enhed, hvor elementer i børstet messing fuldender lampen med et elegant touch.

Musling-pendlen giver mulighed for et fleksibelt lys, da du kan skrue de to skaller fra hinanden og dermed justere lyset. Lampen fås i to størrelser: 440 mm og 550 mm.

© Fritz Hansen

Det optimale lys

Ud over at være smuk i sig selv giver lampen også et fleksibelt lys, der trækker tråde tilbage til virkelighedens muslinger i naturen. Den nederste skærm kan nemlig justeres i højden, så det giver illusionen af, at muslingen er åben eller lukket, hvilket ændrer mængden af lys og selve lampens udtryk. Uanset hvordan lampen er indstillet, giver den indre lyskilde et blændingsfrit lys, der skaber masser af stemning og atmosfære i rummet. Placer den ved spisebordet, og nyd den smukke silhuet med det behagelige lys.

Det er aldrig til at forudse, hvornår et objekt bliver en ægte designklassiker, men den imponerende Musling-pendel er et rigtig godt bud.

Med sit stilfulde og enkle design passer Musling-pendlen perfekt ind i den nordiske, minimalistiske stil.

© Fritz Hansen