Multi Light Pendant af Louis Weistdorf og Gubi

Den forunderlige lampe er tilbage

Louis Weisdorf tegnede tilbage i 1972 Multi-Lite - en multifunktionel lampe. Nu er lampen tilbage og pryder igen de danske hjem.

Multi-Lite blev produceret i 70erne, hvor indretningen var domineret af farver, organiske former og mønstre, og ikke mindst gode materialer. Allerede dengang var lampen et hit og passede perfekt ind i danskernes hjem og stil.

Lampens opbygning og justerbare skærme, gør lampen funktionel og indbyder til leg med lyset. Nogle vil endda mene, at lampen er en kunstnerisk lysinstallation i sig selv.

Louis Weisdorf, designer og arkitekt

Louis Weisdorf dimitterede som 22 årig fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1954, og det blev startskudet til en lang og succesfuld karriere. Louis Weisdorf åbnede sammen med Ole Panton, Verner Pantons lillebror, en butik i Kompagnistræde, hvorfra de designede og solgte deres produkter.

Gennem sin karriere har Louis Weisdorf samarbejde med mange, store danske personligheder, som Verner Panton, Poul Henningsen, Storm P og Acton Bjørn.

Louis Weisdorf er fascineret af lys, lysindfald, og hvordan man via lamper og former kan påvirke et rum. Multi-Lite er derfor et eksempel på Louis Weisdorfs vision og stil.

I dag har Gubi bragt den tilbage og lampen kan nu fås i mange varianter og forskellige farver.