Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Den forunderlige lampe er tilbage

Louis Weisdorf tegnede tilbage i 1972 Multi-Lite - en multifunktionel lampe. Nu er lampen tilbage og pryder igen de danske hjem.

Multi Light Pendant af Louis Weistdorf og Gubi

Multi-Lite blev produceret i 70erne, hvor indretningen var domineret af farver, organiske former og mønstre, og ikke mindst gode materialer. Allerede dengang var lampen et hit og passede perfekt ind i danskernes hjem og stil.

Lampens opbygning og justerbare skærme, gør lampen funktionel og indbyder til leg med lyset. Nogle vil endda mene, at lampen er en kunstnerisk lysinstallation i sig selv.

Louis Weisdorf, designer og arkitekt

Louis Weisdorf dimitterede som 22 årig fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1954, og det blev startskudet til en lang og succesfuld karriere. Louis Weisdorf åbnede sammen med Ole Panton, Verner Pantons lillebror, en butik i Kompagnistræde, hvorfra de designede og solgte deres produkter.

Gennem sin karriere har Louis Weisdorf samarbejde med mange, store danske personligheder, som Verner Panton, Poul Henningsen, Storm P og Acton Bjørn.

Louis Weisdorf er fascineret af lys, lysindfald, og hvordan man via lamper og former kan påvirke et rum. Multi-Lite er derfor et eksempel på Louis Weisdorfs vision og stil.

I dag har Gubi bragt den tilbage og lampen kan nu fås i mange varianter og forskellige farver.

Håndplukket til dig