Få råd til Danmarks dyreste stol

I september sidste år blev Flemming Lassens stol Den Trætte Mand solgt på auktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner for svimlende 1,42 millioner kroner. Den satte rekord som den dyreste stol solgt på auktion i Danmark. Nu har by Lassen sat stolen i produktion igen, så den er tilgængelig for flere.

Flemming Lassen (1902-1984) var modernist, og han var med til at føre funktionalismen til Danmark. Han er specielt kendt for sine samarbejder med Arne Jacobsen på prisvindende Fremtidens Hus og Søllerød Rådhus, men også for sine møbler har han opnået international anerkendelse.

Flemming Lassen designede den overpolstrede lænestol Den Trætte Mand til Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1935. Den er karakteriseret af organiske, bamsede former og dengang som nu vækker den opsigt med sin svungne form og voluminøse armlæn. At sidde i stolen skulle med Flemming Lassens egne ord være “så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen”.

Flemming Lassen-stilen, med overpolstrede møbler, blev introduceret af Lassen i 1930’erne, og Den Trætte Mand er med sit buttede, kraftfulde formsprog indbegrebet af stilen.

Den øgede interesse for Flemming Lassens unikke møbler blev understreget på en historisk auktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i september 2014, hvor stolens hammerslag på 1,42 mio. kr. nåede et mildt sagt pænt stykke over vurderingsprisen og satte rekord som Danmarks dyreste stol nogensinde solgt på auktion.

By Lassen har netop sat stolen i produktion igen og lancerer Den Trætte Mand i to udgaver, en i uld og en i lammeskind. Fra 22.995 kr., by Lassen.