Kan vi indrette et 'trappekontor'?

Ejerne af en villalejlighed i to etager efterlyser ideer til, hvordan de indretter en lille hjemmearbejdsplads på trappereposen.

Kære Lone Barslund,

Jeg skriver for at få hjælp til, hvordan vi bedst muligt indretter vores ’skæve’ lille kontor, så der både er plads til opbevaring, men stadig er lyst og luftigt.

Vi har overtaget en gammel villalejlighed, og bor på 1. og 2. sal. Den gamle trappe ned til stueetagen, hvor vores underbo bor, er blændet, og der er således skabt en fin lille repos. Det er her vi lige nu har stillet vores skrivebord og computer, men vil gerne også have vores andre kontorting (printer, mapper, papir, etc her, så det ikke, som nu, står på vores søns værelse i reoler.

De tre primære udfordringer består i, at der er en skråvæg (undersiden af trappen opad); at der er en lille afsats under trappen, som vi ikke ved, hvordan vi udnytter bedst; og sidst, at der er en del rør der går rundt, som gør det svært at have reoler stående.

Det vil bestemt ikke gøre os noget, om bordpladen bliver lidt længere, da min mand har en stationær computer stående (og dermed en skærm der fylder på bordet), men vi også begge har laptops og brug for hjemmearbejdsplads.

Vi synes det er et rigtig hyggeligt sted at have kontor, så vi håber meget på at få lidt hjælp til at få det lavet rigtig godt, så det både er anvendeligt, praktisk og hyggeligt.

Jeg har vedhæftet nogle billeder af rummet fra forskellige vinkler. Jeg ser frem til at høre fra dig!

Mange hilsner fra Marie-Louise

Hej Marie-Louise.

Jeg synes meget kort fortalt at I vil få det allerbedste ud af pladsen på reposen ved at indrette det med en lang bordplade foran vinduet med god plads til to. På begge sider af vinduet kan I montere hylder eller en bogkasse til hver. Bordpladen skal hvile af på hyldeknægte samt evt. et skuffemodul i den ene eller begge sider. Det afhænger lidt af hvor meget plads der er i bredden når I begge skal kunne sidde der. Samtidig med at I får en rummelig bordplads, får I camoufleret de noget dominerende rør, så I ikke lægger mærke til dem længere.

I hjørnet over trappen kan I så få snedkereret hylder i vekslende dybde, hvor I kan have mapper, printer osv stående. Da gelænderet er så smukt, er der vigtigt at hylderne ikke overtager hele hjørnet, men at I hvidmaler det nye arrangement, så det stadig er gelænderet der er i fokus.

Mange hilsener Lone