arbejdsværelse work station indretning
© Getty Images

Hvordan indretter jeg mit arbejdsværelse?

Eva har brug for råd til indretning af et arbejdsværelse. BO BEDRES indretningsarkitekt har forslag til, hvordan værelset bliver indrettet bedst muligt.

Hej BO BEDRE

Jeg kunne godt trænge til nogle råd angående indretning af mit arbejdsværelse. Huset er et 70'er-parcelhus, så der er lavt til loftet.

Der er udfordringer med at vide, hvor stort et bord jeg kan have i værelset. Jeg har tømt rummet nu, men har haft det fyldt med stigereoler: med bredde på hhv. 80 og 100 cm. De kan sættes i vinkel med koblings-stykker fra den ene til den anden, der giver 40 cm mere. Dvs. jeg kan have reol langs hele øst-endevæg 100+40 cm, der støder op til reol der står op ad sydvæggen. Den når næsten skabsdørene. (Jeg har buede reolhylder, der runder af mod skabsdøre. Hvor stor en bordplade vil I anbefale?)

Jeg kunne også lave en 100 cm reol på vestvæggen og en 80 cm på sydvæggen, så er der 140 cm til et skrivebord stående op ad østvæggen og reolen. Er det et problem, at vinduet er mod nord?

Jeg skal have et elektrisk hæve-sænkebord, men mange hæve-sænkeborde er 100 cm bredde – og det går jo ikke.

Tapetet tager jeg ned og sætter filt op. Også loftet får filt, så man ikke ser de felter, der er i loftet. Har I et forslag til en ny hvid farve, der ikke virker nusset beige?

Og har I et forslag til at løse mit problem med, at jeg gerne vil have billeder på væggen – men ikke vil slå søm i væggen? Noget pænt, der ikke bare er en gardinstang i loftet. Der er en skyggeliste i loftet – den kunne erstattes af noget, der kunne bære malerier. Bør jeg købe ny reoler? Måske bare én, der kun er 30 cm dyb. Jeg vil gerne have et moderne, minimalistisk look på trods af de mange bøger og kassetter med blade i.

Mange hilsner Eva

Lone Barslunds forslag til indretning af arbejdsværelset.
© Lone Barslund

Kære Eva

Hvis det var mig, der havde muligheden, så ville jeg forkæle mig selv med et nyt og mere luftigt arbejdsværelse, når du i så mange år har siddet begravet i reoler.

Derfor ville jeg købe nye reoler til endevæggen, et mindre arbejdsbord og så masser af luft til billeder, et smukt tæppe på gulvet og måske en lænestol til en stille stund med avisen og en god kop kaffe.

Endevæggen bag døren kunne du overveje at male i en smuk dæmpet grøn farve, der ligesom på museerne vil fremhæve dine billeder på fin vis. Billedophæng fås i flere udgaver, hvor de, som du ønsker det, monteres fra en liste i wire/line.

De øvrige vægge maler du en neutral knækket hvid (NCS 0500-N), og det samme gør du med dørene i det indbyggede skab, så de ikke bryder væggen op og forstyrrer helhedsindtrykket.

De nye reoler kunne være bogkasser fra At-Bo eller en lidt billigere model fra Trævarerne.

Jeg har fundet et hjørne-egnet hævesænke-bord på Triform Uno, der måler 117x90 cm, som står på en søjle og derfor ikke tager plads op. Det placerer du som vist, så du står med næsen mod vinduet og kigger ud her. Vær du kun glad for, at værelset vender mod nord – det giver dig et roligt lys, der ikke generer øjne eller skærm.

Bedste hilsener Lone Barslund

Lone Barslund

Lone Barslund

Lone Barslund er bygningsarkitekt og har indrettet alt fra boliger til virksomheder. Hun har en omfattende viden om – og erfaring med – både indretning og ombygninger af private hjem.

Lone Barslund har rådgivet BO BEDREs læsere i over 20 år.