Et flydende kontor med havudsigt

Kommunikationsbureauet Lange PR har indrettet kontor i en husbåd, og billederne vil få dig til at drømme om at rykke dit eget arbejdsliv til søs.

© Louise Dybbro | Blue Room Production
© Louise Dybbro | Blue Room Production
© Louise Dybbro | Blue Room Production

Bureauskibet

Tænk at kunne arbejde til lyden af vandets klukken, en stille vuggen og med blik ud over havet. Det er virkeligheden for Lange PR, et kommunikations- og PR-bureau, der har indrettet et lidt anderledes kontor end de fleste.

Kontoret er indrettet i en gammel dansk Coronet Houseboat, der nu er søsat i Skudehavnen i Aalborg.

Det har taget et års istandsættelse at gøre husbåden klar til at kunne fungere som kontorskib.

– Det har været et kæmpe projekt, og adskillige gange undervejs har vi tænkt, at opgaven med at omdanne det næsten 50 år gamle skib ganske enkelt var for stor. Men Arkitektfirmaet Bundgaard har holdt hele istandsættelsen i stram snor, og nu står vi med et stykke dansk skibshistorie, som vi har formået at restaurere med respekt for både skibet og den anvendelse, som et moderne kontor kræver, fortæller administrerende direktør Jacob Lange, der har levet af sit PR-virke i foreløbigt 23 år.

Båden er oprindelig bygget hos Botved Boats i Slagelse i 1971. Skibet er kun fremstillet i 30 eksemplarer, og blot fem af disse eksisterer stadigvæk, heraf to i Danmark og tre i Sverige.

Det er Arkitektfirmaet Bundgaard i Hjørring, der har stået for den gennemgribende istandsættelse af Lange PRs skib, der er bragt tilbage til noget nær original stand.

– Indrømmet, det er selvfølgelig lidt utraditionelt at drive et PR-bureau på vandet, men bureauets kunder er nærmest lidt vilde med det, og hvor vi før typisk holdt møde ude hos kunderne, fornemmer jeg et stort ønske om i stedet at gøre det ombord på skibet. Derudover er der en ekstra arbejdsplads med ”flydende” udskiftning, som indtil videre er benyttet flittigt af bureauets samarbejdspartnere. Det fungerer overraskende godt i praksis, og for at være helt ærlig, er jeg kisteglad for alle de muligheder og smukke oplevelser, det giver at drive virksomhed på vandet, siger Jacob Lange.

© Louise Dybbro | Blue Room Production

Undervejs i den 12 måneder lange renovering af det 33 fod store skib er stort set al indmaden udskiftet. Det er dog lykkedes at bevare store dele af den øverste salon, der i dag fungerer som mødelokale. Samme sted er kaptajnens kommandobro placeret, hvorfra skibets to motorer med i alt 12 cylindre og 260 HK styres.

© Louise Dybbro | Blue Room Production

Selve køjeområdet i det oprindelige husbåds-layout er fjernet for at gøre plads til to arbejdspladser og et lille køkken. Derudover er der lavet nyt el, ny isolering, isat termoruder, toilet og et nyt oliefyr, således at skibet kan klare alle årstider på vandet.

© Louise Dybbro | Blue Room Production
© Louise Dybbro | Blue Room Production
© Louise Dybbro | Blue Room Production
© Louise Dybbro | Blue Room Production

Skibet ligger i den del af Aalborg Skudehavn, som A. Enggaard har købt med henblik på etableringen af en egentlig maritim bydel i Aalborg. Ud over de såkaldte husbåde, der på aalborgensisk hedder Living Boats, er det tanken at skabe et unikt havnemiljø med en skønsom blanding af erhverv, kunsthåndværk, kreative værksteder og living boats som supplement til de boliger, der også skal være på den kommende rekreative magnet i byen.

© Louise Dybbro | Blue Room Production

Coronet-skibene har altid været kendt for deres sejlegenskaber, og selvom skibet hos Lange PR er blevet til et flydende kontor, kan det alligevel sejle 24 knob. Det er rigeligt til at trække en voksen mand op på vandski – og det gør det formentlig til Danmarks hurtigste kontor!