© Depositphotos.com

Derfor skal du anskaffe dig et hæve sænkebord

Får du ondt i ryggen efter en lang arbejdsdag på kontoret? Hvis du vil forbedre din arbejdsdag markant, er de ergonomiske borde en del af løsningen.

Efter flere 8-16 dage på ens kontor kan mange opleve at gå hjem fra arbejdet med rygsmerter. For når vi sidder foroverbøjet i længere tid ad gangen, er det ikke kun dårligt for ryggen, men faktisk også for blodcirkulationen i benene.

Så hvis du gerne vil arbejde bedre, skal du læse med her, for vi har samlet det, du skal vide, når du skal vælge et hæve sænkebord.

At vælge et godt hæve sænkebord

Et hæve sænkebord er ergonomisk, da det, modsat et almindeligt skrivebord, er elektrisk og kan tilpasses din højde. Men hvordan ved man, hvilket man skal vælge?

Hæve sænkeborde kommer i mange forskellige størrelser. Hvis du for eksempel skal have et hæve sænkebord, der passer ind på dit kontor i hjemmet, har du måske brug for et mindre skrivebord. Det kunne eksempelvis være et skrivebord på 120x75 meter, som også kan fås som lille hjørneskrivebord, som derfor ikke kræver lige så meget plads. De er tilmed billige hos AJ Produkter, så du i stedet kan bruge pengene på den hyggelige kontorindretning.

Har du til gengæld lidt mere plads på arbejdskontoret, er det nok nærmere et hæve sænkebord på 160x80 meter. Når du har valgt det rigtige hæve sænkebord, er det vigtigt at justere højden rigtigt. For at finde ud af det, kan du bruge en simpel tommelfingerregel:

 • Du skal gange din højde med 75, og det tal skal divideres med 175
 • Hvis du for eksempel er 175 cm høj, skal du justere højden til at være 75 cm

De mange sundhedsfordele

Det er ikke godt for kroppen eller vores sundhed at sidde for meget. Så fordelene ved hæve sænkeborde er mange:

 1. Du mindsker risikoen for vægtøgning
  Står du op ved skrivebordet hver dag, kommer du til at brænde ekstra kalorier, end hvis du sidder ned.

 2. Formindsker rygsmerter
  Et studie fra amerikanske CDC viser, at ved at bruge et hæve sænkebord formindsker man øvre rygsmerter og nakkesmerter med 54% efter 4 uger.

 3. Bedre humør og energi
  Hæve sænkeborde kan faktisk også påvirke dit humør: Det kan mindske stress og træthed, og dit energiniveau forbedres også.

Sådan vænner du dig til det

Du har måske set en af dine kolleger, som kan stå op i en time ad gangen. Men hvis man ikke har arbejdet ved hæve sænkeborde før, skal man lige bruge lidt tid på at omvænne kroppen til det. I første omgang kan du begynde at arbejde oprejst i 10 minutter ad gangen, så du starter stille og roligt ud. Derefter kan du begynde at arbejde i 20, 30 minutter osv.

Hvor ofte skal man så stå op i løbet af dagen? Et studie fra the British Journal of Sports Medicine anbefaler, at man skal stå eller bevæge sig mindst to timer på en 8 timers arbejdsdag. Derfor kan du fordele det ud, men eksperter anfører, at man hver time skal står op i cirka 5-15 minutter ad gangen.

Godt skrivebordsmiljø

Når man har anskaffet sig et hæve sænkebord, hører også andre gadgets sig til. Mange anskaffer sig også en fodstøtte, som du både kan tilpasse, alt efter om du sidder ned eller står op. Derudover kan man også få et justerbart tastatur, så du også kan ændre på højden, til når du står op.