Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Den optimale indretning af kontoret

Der skal være plads til både reoler, computer og symaskine.

Hjælp til at indrette arbejdsværelse

Hej Lone,

Min mand og jeg har købt en lejlighed, og efter 52 år i hus glæder vi os til at flytte til Frederiksberg.

Vi vil gerne dele det største af de 2 soveværelser som arbejdsrum. Det er er en svær øvelse. Der er skabsvæg i den ene ende og vinduet sidder sådan, at vi ikke kan sætte et arbejdsbord ud for det. Desuden sidder det meget lavt, så det vil se forkert ud.

Vi vil gerne have et arbejdsbord med plads til en pc og en symaskine. Derudover har vi en skibsbriks, der kan trækkes ud til dobbelt. Briksen er dog smal, når den er slået sammen.

Derudover gerne reoler. Vi har nogle af Johnny Sørensen og Ruud Thygesen (2 stks. Ca. 1 m hver) i bøg, men er måske er det bedre med nogle helt nye i hvide f.ex.
Værelset er 3,1 i bredden og 4,75 m i længden.

Det ville være dejligt, hvis I kunne hjælpe. Vi er lidt i problemer her. Sidste løsning er selvfølgelig, at vi alligevel laver soveværelse her og arbejdsværelse i det lille rum.

Venlig hilsen Birgit.

Kære Birgit,

Jeg synes bestemt at I kan få et dejligt arbejdsværelse ud af det gode rum.

Der er jo en markant ganglinje hele vejen fra døren hen foran skabsvæggen og til vinduet, som fylder men skal respekteres, og den skal I udnytte, så pladsen bruges uden at det generer.

Med det mener jeg, at I sagtens kan placere jeres dobbelte arbejdsbord delvist ind foran vinduet, som vist på tegningen. De to bordplader er hver 70 cm dybe og længden bestemmes simpelthen ud fra briksens størrelse, når den er slået helt ud. Her tegnet 160 cm. Du kan sy gulvlange gardiner, der parkeres i siden hvor bordet stikker lidt frem,- så er både solafskærmning og æstetik på plads.

Computerpladsen anbringes inderst, så alt hvad der måtte være af irriterende og grimme ledninger under bordet er helt skjult udefra, så kikket ind gennem vinduet er rent og pænt.

Din symaskine roder ikke lige så meget. Til gengæld kan du sidde i dagslys og sy, mens dagslyset ikke kommer til at genere pc- skærmen.

Denne møblering giver desuden rigtig god plads til reoler bagved pc- arbejdspladsen, hvor man sidder rigtig godt med fuldt udsyn til hele værelset og døren til gangen.

Et alternativ kan være at stille briksen på samme sted og så placere en lang bordplade på den 3 meter lange væg med væghængte reoler hele vejen oven over bordet. Det giver god gulvplads, og eventuel plads til et lille møbel og spejl til venstre for vinduet, men her kommer I begge til at sidde med ryggen til døren og uden kontakt til vindue og verden udenfor, hvilket bare ikke er lige så rart.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund

Håndplukket til dig