Når et vinkelkøkken er den bedste løsning

Randi drømmer om større fleksibilitet i deres nye køkken, så det både fungerer når de kun er to og når de har gæster. Vores indretningsekspert viser her, hvilke fordele et vinkelkøkken kan have.

Kære Lone.

Vi sender dette projekt i håb om respons fra jeres dygtige panel:

Vores store 40m2 køkken-alrum blev indrettet til en dagligdag med mange børn/unge/kærester og mange aktiviteter.

I dag er vi kun to voksne og har brug for at indrette rummet til det. Køkkenet er stadig samlingspunkt for familiens fester, derfor er vores langbord på 240/280 et must i en ny indretning. Dernæst er et lille sted til 2-4 personer ønskeligt, måske lidt høj lounge- agtig.

Køkkenvask og afløb er ikke flytbar, men resten er muligt.

Vi er spændt på om vores projekt er interessant for jer og glæder os til at høre mere.

Jeg sender en skitse med nuværende indretning.

Målestoksforhold 1:50

Med venlig hilsen Randi Jørgensen

Kære Randi.

Jeres nuværende indretning med de to parallelle arbejdsborde har jo været helt fornuftig, da der er god plads omkring både køkkenets arbejdszoner og spisebord. Man kan så sige at køkkenopstillingen har låst mulighederne for at placere spisebordet, ligesom der er vel mange udgange fra rummet.

I det nye køkken kunne jeg godt tænke mig en større fleksibilitet, og det kan I få ved at indrette et vinkelkøkken, så spisebordet kan placeres lige ud for havedørene så alle kan kikke ud i haven, - eller bordet vendes så det står som i jeres nuværende indretning.

Vinkelkøkkenet kan indrettes ved at I blænder den ene skydedørsudgang. Det giver jer en lidt længere tur med kartoflerne ud til terrassen i hjørnet men det giver et smukt rum med symmetri omkring have- fløjdørene.

Hvis I synes, kan I få lavet et bredere skydedørsparti med en glasdør, så der kommer endnu bedre kontakt fra entré til køkken-alrum.

Den lille hverdags spiseplads skal underspilles så længe I har så stort et bord stående i rummet, og de to siddepladser skal have forskellig karakter. Jeg foreslår derfor at I laver et hjørne i forlængelse af køkkenet med en fast bænk, bord og to stole. De to stole bruges selvfølgelig ved det store bord, når I skal være mange der.

Bedste hilsener Lone