Vælg det rigtige materiale til dit nye køkken

Sten, stål eller træ - eller måske en blanding af de tre.

Lad materialerne tale

Et køkken vil altid være defineret af form og funktion. Men i dag synes et tredje element særlig iøjnefaldende: nemlig valg af materialer og bearbejdningen af disse. Lige nu skal dit køkken helst være lavet af sten, stål eller træ, eller måske en blanding af de tre. Vi har her samlet de smukkeste nye køkkener defineret af deres materiale.

Stilfulde sten

© Svane Køkkenet / Billeschou

Beklædt med sten. Den lyse Silestone-stenbordplade fra Billeschou er udformet som en overliggende kasse på køkkenøen og resulterer i et skulpturelt udtryk, hvor lyst og mørkt står i kontrast til hinanden. MASSIV RAW-køkken fra Svane Køkkenets 2018-kollektion.

© Strasser

Blødt som læder. Det tyske firma Strasser har lanceret en ny kollektion af køkkener kaldet ST-ONE, som tilføjer hjemmet et naturligt element. Her er det et køkken i den brasilianske sten Terra, hvis overflade har struktur og blødhed som læder. ST-ONE, Terra, Leather look, Strasser.

© Cesar

Sten og stål. Køkkenfirmaet Cesar har lanceret et nyt designsystem kaldet Maxima 2.2. Ud over at tilbyde elegante og funktionelle løsninger indbyder det også til kreativitet, idet man kan kombinere materialer i forskellige behandlinger,
som man vil. Her en variation af varmebehandlet stål og laminam-sten.

© Tvis Køkkener

Luksuriøs grøn marmor. Det klassiske hvide grebsfrie køkken fra Tvis Køkkener får et ekstra tvist med en grøn marmorbordplade, som giver køkkenet et eksklusivt og individuelt udtryk. Køkkenøen er sammensat af flere skuffesektioner. En Grip-line skuffesektion med tre skuffer, hvide fronter med gribeliste i graphit, 7203 kr. Den grønne 30mm finslebet marmorplade Verde Guatemala beregnes pr. m², 5468 kr.

© Nicolai Bo

Marmorbord ved marmorkirken. Ved siden af marmorkirken i københavn har nicolai bo skabt et køkken med materialer, som patinerer med sine omgivelser. marmorbordplade i farven pietra grey, armatur og vask i messing, fra 50.000 kr.

© Dada/Molteni&C

Materialemix i elegant balance. Vincent Van Duysen har i sit nye køkken for Dada/Molteni&C balanceret mørkt træ med silkeblød marmor og bronzealuminium. Det modulbaserede køkken har fået navnet Ratio.

Metallisk stål

© Heartsteeling

Hårdt mod blødt. Et stålkøkken er stilfuldt, funktionelt og robust, men for nogle en smule hårdt i sit udtryk. Man kan bløde det op ved at sætte en forkant i massiv eg på fronten, som i dette køkken af Nicolai Bejder. Bordplade med massiv liste i egetræ og isvejset vask, 11.850 kr., Heartsteeling.

© Boffi

Dobbelt funktionelt. K5 er et stålkøkken af Norbert Wangen, som er udstyret med en bordplade i elmetræ, som kan køres til side, når der skal laves mad, og køres tilbage, når der skal spises. Det kompakte køkken har alt integreret i en monoblok, K5, Boffi.

© Alpes Inox

Alt i Én. Alpes Inox laver køkkenmoduler, som indeholder alt fra vand, kogeplade, opvaskemaskine, opbevaring, køleskab osv. Man kan vælge sit køkken med de elementer, som man har brug for, og i forskellige størrelser. Køkkenet er designet af Nico Moretto.

© Abimis

Det professionelle hjemmekøkken. Abimis' køkkener har en masse funktioner integreret, som gør livet i køkkenet lettere. Fx er der et køleelement ved affaldssektionen, så man undgår uheldige dufte, en skuffe til at holde tallerkener varme, en skuffe til frostvarer osv.

© Xera

Organisk metallisk. Lingetto Organic Kitchen har det minimale design fra det industrielle køkken og varmen fra behandlingen af metallet, som får et organisk udtryk, Xera.

Nuancer af træ

© Culina

Håndskåret præcision. Køkkenet her er et snedkerlavet køkken udformet i egetræ behandlet med en lys olie. Det flotte forløb i finéren skaber et roligt og sammenhængende udtryk, og bordpladen i keramik skaber fin kontrast, fra ca 350.000 kr., Culina.

© Boform

Det sanselige køkken. I køkkenet Line One taler de valgte materialer deres eget sanselige sprog. Upoleret knastet eg, Fiore De Bosco marmor og rustikt glødestål er kombineret i et stramt design med brebsfrie fronter, 365.000 kr. for bordplade og elementer, Boform.

© Multiforms

Materialer med personlighed. Multiforms Form 2-køkken er designet af Carsten Michelsen i 1997. Det lanceres nu med messingover- flader, som patinerer smukt over tid, fra ca. 570.000 kr. for en opstilling som vist her.

© &Shufls

Bæredygtigt og råt. Køkkenets stoflighed er i &Shufls nye serie Raw Collection frembragt gennem materialet Valchromat, som er en træfiberplade gennemfarvet af organisk farvestof, bundet sammen af harpiks og påført naturlig bivoks, Raw Collection, fra 50.000 kr., &Shufl.

© Sanwa Company

Det smarte køkken. AC01 er både køkken og skrivebord. Tilmed kan det køres op og ned i højden, og er lavet i bæredygtigt bambus-finér, Sanwa Company.

© HTH

Træ med karakter. Giv dit hvide køkken liv ved at tilføje elementer af lyst træ, som i dette køkken fra HTH med den nye front Tendens. Køkkenets elementer er her lavet i naturlig ege-finér, fra 49.000 kr., inkl. skabe, sokkel og integreret greb.

© Kvänum

Retro vibes. Køkkenet Banér har hentet sin inspiration fra 1960'ernes køkkener og har en glat falset låge i elm med en hvid forramme. En træplade kan trækkes ud og bruges som ekstra spise– eller arbejdsplads. Banér, fra ca. 100.000 kr., Kvänum.