uno form køkken søren rose jubilæumskøkken
© uno form

Mød manden bag uno forms unikke jubilæumskøkken

"Vi har rystet lidt på hånden, for der er noget at leve op til, når man skal løfte arven fra et så smukt klassisk design."

Reflekterende revolution

For 50 år siden revolutionerede grundlæggeren af uno form, Arne Munch, de danske køkkener med sine lamelskuffer og fleksible og funktionelle moduler. Med uno forms nye jubilæumskøkken Reflect Kitchen, udfordrer designer Søren Rose igen vores idé om, hvad et køkken kan og skal være.

uno form køkken søren rose jubilæumskøkken Reflect Kitchen
© uno form

Køkkenet reflekterer lys og personlighed

Med Reflect Kitchen, designet af Søren Rose for uno form, har man mulighed for at sammensætte materialer og farver til et personligt køkken. Køkkenet fås i sortbejdset eg, naturligt eg og i en farvepalet på 6 farver, som changerer med lyset, der falder på de kurvede fronter.

uno form køkken søren rose jubilæumskøkken Reflect Kitchen
© uno form

En mindre revolution

Det uno form-køkken, som vi kender, med helt kvadratiske moduler og lamelskuffer, afspejler en stolt dansk designtradition med gode materialer, høj funktionalitet, godt håndværk og en visionær formgivning. Da Arne Munch i 1968 lancerede køkkenet, var det en mindre revolution. De kvadratiske moduler kunne sættes sammen efter behov, og med sit fleksible design gjorde han plads til individet.

I år er det 50 år siden, at Arne Munch tegnede det første uno form-køkken. Det markeres derfor med lanceringen af Reflect Kitchen, tegnet af den New York-baserede danske designer Søren Rose. Med Reflect Kitchen udfordrer han, ligesom Arne Munch gjorde det for 50 år siden, vores idé om, hvad et køkken kan og skal være. Køkkenet skiller sig ud fra mængden ved at bryde fronten op, hvilket skaber en ekstra dimension og giver køkkenet et særpræget udtryk. De kurvede flader på fronten reflekterer det lys, som falder ind i rummet, og skaber et levende design, som ændrer sin karakter, som lyset ændrer sig igennem dagen og som desuden påvirkes af det liv, som leves i køkkenet.

uno form køkken søren rose jubilæumskøkken Reflect Kitchen
© uno form

Reflect Kitchen

– Jeg tænkte, at hvis man kunne reflektere det lys, som rammer køkkenets overflader, så kunne man skabe noget, som var nyt. I det øjeblik, hvor vi fangede denne tankegang omkring lyset, refleksionen og udregningen af kurven, så havde vi plottet for det nye Reflect Kitchen, siger Søren Rose, som i år kan fejre 10 års jubilæum som autodidakt designer.

Søren Rose hylder med Reflect Kitchen det visionære flagskib, som Arne Munch dengang satte i søen, ved at gentænke formgivningen af et køkken.

– Vi har rystet lidt på hånden, for der er noget at leve op til, når man skal løfte arven fra et så smukt klassisk design. Udtrykket på det nye køkken er særpræget, måske endda revolutionerende, men samtidig har vi tilført det noget klassisk igennem materialer som naturligt eg og mørkt bejdset eg. Jeg synes, Reflect Kitchen indgår i en bedre synergi med ens øvrige møbler end andre køkkener gør. For mange er køkkenet i dag både arbejdsværelse, spisestue og tv-stue. Det er et stort rum med mange funktioner. Derfor stilles der også andre krav til køkkenets æstetiske kvaliteter, fordi det indgår som et møbel i indretningen, fortæller Søren Rose.

uno form køkken søren rose jubilæumskøkken Reflect Kitchen
© uno form