Familiehjem
© alvarez

Udeboende børn? Skab et fremtidssikret hjem med plads til familiebesøg

Ejerne af et charmerende familiehjem ønsker at ombygge huset, så det passer til deres nye livsfase med udeboende børn.

Plantegning nu

Plantegning nu

© Lone Barslund

Kære Lotte

Da I har givet mig lov til at nedlægge det lille badeværelse ved entreen, har jeg grebet chancen og lavet en ny indgang, som gør det muligt at udvide jeres køkken mod øst.

Det giver mulighed for at flytte bryggerset til det nuværende køkken og lukke af ind til det nye alrum, som nu får en lang og ubrudt væg til et smukt reolmøbel, skænk eller måske bare kunst. Entreen har to indbyggede garderobeskabe og selvfølgelig adgang til bryggerset, hvor I kan komme af med vådt tøj og mudrede sko.

Entreens endevæg kan møbleres med et fint fralægningsmøbel og spejl - eller I kan fravælge spejlet og i stedet isætte et indvendigt vinduesparti ind mod stuen for at få kontakt og lys den vej. Skydedør imellem entré og alrum, så der er helt fri passage.

Bemærk, at væggen er flyttet ud i flugt med den eksisterende badeværelsesvæg, så stuen har altså fået mere bredde.

Det nye køkken er indrettet i L-form med en fritstående ø og en højskabsvæg ind mod tilbygningen og den lange side afsluttes med en ny dør ud til jeres nye gårdrum. Dagslys fra nord er både blidt og neutralt og vil med den nye dør give et fint lysindfald til rummet, især når det kommer ind helt nede fra gulvet.

Øen kan indrettes helt eller delvist med skabe ind mod spisebordet og der kan også blive plads til en eller to morgenmadspladser, hvor I kommer til at sidde med morgensolen tæt på.

Kogesektionen placeres op ad muren og vasken i øen. I kan desuden overveje at beholde en ekstra vask der, hvor bryggersvasken oprindeligt sidder - det kan være virkelig rart med en ekstra, hvis man er mange i køkkenet og I har plads til det.

Bedste hilsner
Lone

Plantegning efter

Plantegning efter

© Lone Barslund

LÆS OGSÅ