Tysk kvalitet med fikse finesser

De håndplukkede de bedste ideer fra en stor bunke køkkenkataloger og var endda en tur i Tyskland, før det lykkedes dem at finde det helt rigtige køkken.

© Lars Kaslov

Det kneb for dette par at finde et anderledes køkken med et individuelt præg. Hos nogle venner blev de anbefalet det tyske køkkenfirma Eggersmann. Parret bed især mærke i, at køkkenmodulerne havde mange gode detaljer, som de ikke tidligere var stødt på. Indretningen af skufferne, lågernes spejlblanke lakoverflade, de brede stålsider som afslutning og det, at det er grebsfrit.

De kørte til Hamburg og købte køkkenet samme dag. Det bedste af det hele var, at firmaet selv leverede køkkenet og sørgede for opsætningen. Rummet på små 25 m² er bygget om til et tosidet køkken med arbejdsø i dobbeltbredde.

Arbejdsbordet er udformet, så man fra den ene side kan sidde på barstole, men alligevel have benene ind under bordpladen, der for hele køkkenets vedkommende består af en tynd og elegant stålbordplade med isvejset vask.

© Lars Kaslov

Det kvadratiske spisebord har beboerne selv tegnet. Stellet er fremstillet af en lokal smed, og bordpladen i skifer er fra Bo-Tikken i Hellerup. Standerlampen fra Santa & Cole er fra CasaShop, stolene er Arne Jacobsens velkendte Syvere. Billedet har beboerne selv fået forstørret ud fra et privat foto. Køkkenet er fra Eggersmann.

© Lars Kaslov

De kraftige stålsider på de tynde bordplader var en af de ting, parret faldt for.

© Lars Kaslov

Emfanget fra Guttmann er indbygget, så det nærmest er usynligt. Kogetoppen Multi-Zones fra Witt består af individuelle zoner lagt i plan med stålbordpladen.

© Lars Kaslov

En ekstra stor ovn har fået plads i det lille bryggers, hvor der også er skabsplads. Fra denne vinkel er det tydelig at se, hvor strømlinet det grebsløse køkken ser ud.

© Lars Kaslov

Modsat den store arbejdsø er der opsat en højskabsvæg med dampovn, espressomaskine og en kombineret ovn og mikroovn, alt fra Miele. Ovnene er flankeret af to køleskabe med fryser nederst. Barstolene Lem er fra La Palma.

© Lars Kaslov

Indbygningsspotsene kan individuelt justeres i alle retninger. Lampen Grid in 3 QR er fra Spotlight.

© Lars Kaslov

Blandingsbatteriet Illusion fra Damixa forsvinder ned i bordet, når det ikke er i brug. Aktivér håndtaget, og hanen skyder op af bordpladen.

© Lars Kaslov

Dagslyset kommer ind ad de store vinduer i rigelige mængder, og træerne spejler sig i de blanke fronter.