Et køkken med en drømmeudsigt
© iStock

Ting du skal overveje, når du investerer i et nyt køkken

Overvejer du også ligesom flere tusindvis af andre at renovere dit køkken? Her kommer en oversigt, der giver dig overblikket i den store renoveringsproces og vejen mod et nyt køkken.

Køkkenet er dét rum i huset man opholder sig mest i. Det åbne køkken-alrum er et solidt hit blandt mange og det er forståeligt.

Se på dit nuværende køkken. Stil dig selv spørgsmålet: Hvad er det præcist, jeg vil lave om? Du har nok en forestilling om, hvordan dit drømmekøkken skal se ud. Men taler vi om en totalrenovering eller er der elementer, du gerne vil beholde og arbejde videre med? Eller er det stilen, der trænger til et makeover?

Her er et køkken med masser af plads at boltre sig på
© iStock

Et åbent eller lukket nyt køkken?

Her er opmålingen et udslagsgivende punkt. Afstanden til tingene kommer du til at mærke i hverdagen. Og det er med hverdagens krav for øje, du skal tænke i. Hvad bruger du dit køkken til? Nu kan du eksempelvis designe det til at være mere samtalepræget, det oplagte opholdsrum eller mere æstetisk anlagt. Mulighederne er mange og venter bare på at blive indfriet.

Et køkken med god udsigt til stuens landskab
© iStock

Ud over stepperne

Få styr på målene i dit køkken og hvor dine prioriteter ligger henne. Lav gerne en tidsplan eller estimat over, hvor lang tid det tager før det nye køkken bliver til en realitet. Her kan man hente uvurderlige råd fra indretningsarkitekter og køkkenvirksomheder, som har erfaring inden for området.

Det mørke køkken
© iStock

Hvad skal dit nye køkken sige om dig?

Se på hvad du har at gøre med og hvor meget plads du kan boltre dig på. Hvordan hænger køkkenet sammen med resten af hjemmets rum? Er der højt eller lavt til loftet? Hvordan er eller kommer belysningen til at være? Inddrag rigeligt med naturligt sollys.

Gulvet har også en stor betydning. Det er hele køkkenfundamentet, der giver rummelighed.

Det rå køkken
© iStock

Stadig på bar bund?

Hvis du stadig er på bar bund eller modtagelig over for mere køkkeninspiration, så kommer der nedenfor inspirationsrige billeder, du frit kan bruge til at nå frem til dit drømmekøkken.

Et samtalekøkken i lyse farver
© iStock
Et anderledes køkken med et hav af opbevaringsmuligheder
© iStock
Et moderne køkken
© iStock