Sådan får du plads til en spiseplads i det smalle køkken

Familien Mikkelsen påtænker at modernisere deres køkken i håb om at få plads til en spiseplads. De er dog meget i tvivl om der kan blive plads nok. Få her indretningsekspertens bedste råd.

Vi kommer til at mangle et værelse inden alt for længe, så vores to børn kan få hver deres, og i den forbindelse påtænker vi at modernisere vores køkken i håbet om at få plads til at spise derude. Vi er dog meget i tvivl om der kan blive plads nok, da rummet godt nok er langt men kun 315 cm bredt, og vi kender jo dine målangivelser fra tidligere indlæg, omkring pladsforbrug omkring et spisebord, så måske kommer det til at knibe?

Bedste efterjulehilsener fra Fam. Mikkelsen

Kære Familie Mikkelsen.

Helt perfekt ville det selvfølgelig være med et spisebord på 90 til 100 cm og god manøvreplads omkring bordet på 80 til 90 cm på begge sider, men lidt mindre kan også gøre det.

Hvis I kan få placeret jeres kommende vaske- og kogeplads på den ene langside, ( 60 cm) så kan I indrette den anden langside med højskabe på hver side af et spisebordsarrangement med bænk og overskabe over. ( også 60 cm)

En bænkeplads tager nemlig ikke så meget plads op, da man ikke skal kunne passere bagom og bordet står tættere på end med stole, så der sparer I plads.

Hvis I regner med de 60 cm på begge sider og max 85 cm til spisebordet, så er der ca 110 cm tilbage imellem arbejdsbord og spisebordet. Der burde være mindst 120 cm, men det er værd at klemme sig en smule sammen, når det betyder at resten af boligen kommer til at fungere.

Rigtig godt nytår til jer.