12 ting, der giver et råt look til køkkenet og spisebordet

Vi er vilde med det mørke, rå og upolerede udtryk i disse nye produkter til køkkenet og spisebordet.

Hverdagen er travlt og hektisk for de fleste af os – og når vi endelig er hjemme, er køkkenet og spisebordet de steder, hvor vi bruger mest tid. Derfor er det også rart at kunne dække spisebordet med personlighed og omgive sig med ting, man holder af, i køkkenet.

Mørkt univers til spisebord og køkken

Her på redaktionen er vi for tiden glade for de mørke nuancer på service og køkkenudstyr, og det er så heldigt, at det er mange af producenterne også. I hvert fald er der den seneste tid kommet en lind strøm af nyheder, som netop har det mørke univers som omdrejningspunkt.

tallerken spisebord tallerkener bestik bitz gastro
© Bitz

Gastro fra Bitz

Gastro-tallerkenen fra Bitz blev oprindeligt lanceret til restaurationer. Men efterspørgselen fra private kunder har været så stor, at Gastro nu er blevet præsenteret for den brede offentlighed. Vi har valgt den flotte dybe grå farve, som har nuancer af både brunt og sort. Men Gastro fås også i blå, grøn og lys blå. Fås i diam. 21 cm og 27 cm til hhv 79,95 kr og 129,95 kr, Bitz.

quooker vandhane vask køkkenvask køkken
© Quooker

Kogende vand fra Quooker

Omdrejningspunktet i ethvert køkken er vasken – det er her man hele tiden skyller, renser og ordner de madvarer, der skal anvendes, ligesom det er her, man skyller service af og vasker op. Mange af opgaverne bliver en del lettere med en Quooker, som er en vandhane med kogende vand.

Det er praktisk, hvis man skal lave en kop te eller kaffe, men også i mange andre situationer: har man fx parteret en kylling, kan skærebræt og kniv hurtigt skylles over med kogende vand, så der ikke er risiko for at sprede evt. salmonella til andre ting.

Quooker fås i flere forskellige overflader fra rustfrit stål til messing – men der er nu en helt særlig stemning over denne udgave i bruneret messing. Den er rå, eksklusiv og lækker på sin helt egen måde. 19.990 kr., Quooker.

© Zone Denmark

Opvaskesæt fra Zone Denmark

Hold orden omkring vasken med dette opvaskesæt fra Zone Denmark. Du har måske set sættet før, men det har fået et brush-up og fås nu i matsort, ligesom opvaskebørsten nu kan stå selv, hvis man har brug for at stille den fra sig. Sættet består af opvaskebørste med udskifteligt børstehovede, sæbedispenser i keramik og mikrofiberklud, der er lavet uden brug af mikroplastic. Opbevaringsdelen er udført i ridse-modstandsdygtigt materiale og har et stativ til at hænge kluden på. 299 kr., Zone Denmark.

vipp dækkeserviet
© VIPP

Dækkeserviet fra VIPP

VIPP134 er en dækkeserviet fra det verdenskendte danske firma, som oprindeligt slog sit navn fast som producent af affaldsspande. Siden er der kommet mange nye produkter til – fx denne bordskåner, der netop er lanceret. Dækkeservietten er fremstillet i silikonegummi og har en diameter på 31 cm. 149 kr., VIPP.

køkken knage ophæng unidrain
© Unidrain

Knager fra Unidrain

Unidrains Reframe-serie er egentlig beregnet til badeværelset. Men hvorfor lade sig begrænse af det? De enkle og flot designede knager kan sagtens anvendes i køkkenet – og endda give en fin synergi mellem køkken og bad, hvis Reframe også anvendes her. Pris for to stk. 999 kr., Unidrain.

skål skåle tallerken tallerkener borddækning service malling living
© Malling Living

Skåle fra Malling Living

Soapstone er en ny serie fra Malling Living, der består af skåle i tre størrelser. De kan anvendes alene eller som et element, der skaber kant i kombination med det daglige service. Skålene er lavet af soapstone, der er et materiale, som hurtigt tiltrækker varme og holder på den længe. Fås i diam. 14/21/25 cm til hhv. 199/299/499 kr., Malling Living.

te tekande stelton tesi tid til te
© Stelton

Te-sæt fra Stelton

Collar tepotte og te-si er de nyeste medlemmer af Steltons Collar-familie, som er designet af den italienske designduo Daniel Debiasi & Federico Sandri. Tepotten er udført i matsort stentøj med et greb i gummitræ. Tuden er påført en silokoneindsats, som betyder, at tepotten ikke drypper. Te-sien er udført i rustfrit stål. Tepotten koster 399,95 kr. og te-sien 149,95 kr., Stelton.

global grillhandske forklæde
© Global

Forklæde og grillhandske fra Global

Global er mest kendt for deres knive, som mange danskere har taget til sig som deres foretrukne køkkenknive. Og kan man slet ikke få nok af Global-brandet, så er det nu også muligt at købe forklæde, grillhandske og grydelapper fra Global. Alle delene er fremstillet i sort bomuld og koster fra 199,95 kr., Global.

service tallerken skål borddækning 101 copenhagen
© 101 Copenhagen

Tallerkener fra 101 Copenhagen

101 er et relativt nyt brand, som i efteråret kom med deres første kollektion. Det rustikke spisestel består af tallerkener, skåle og krus i stentøj. På billedet ses Sakari middagstallerken, 170 kr., Aqualia kop, 100 kr., Aqualia middagstallerken, 170 kr. og Sakari skål, 120 kr., 101 Copenhagen.

køkken multiform
© Multiform

Køkken fra Multiform

Hvis du har lyst til at gå hele vejen med det mørke og rustikke køkken, er Form 45 i sortoxideret messing lige sagen. Køkkenet er en viderudvikling af Form 45, som sidste år blev lanceret i messing og efterfølgende vandt en Archiproducts Design Award. PÅ billedet er Form 45 monteret med en bordplade inkl. vask, Dornbracht armatur, Quooker, Gaggenau kogeplade og opvaskemaskine. Samlet pris 621.408 kr., Multiform.