Nostalgisk madværksted i moderne farve

Respekt for fortiden, men med et skarpt fokus på nutiden. Det var udgangspunktet, da Lone og Jørgen skulle renovere deres køkken.

køkken nyt køkken køkken ombyging murermestervilla ombygning af køkken tvis køkkener
© Tvis Køkkener

Frame-køkkenet fra Tvis med enkle rammelåger passer ind i landstilen i den fine, gamle patriciervilla.

Efter en gennemgribende renovering af deres villa, har Lone og Jørgen skabt et køkken, hvor sæsonens store farvetendens forenes med en klassisk og nostalgisk køkkenindretning, der giver plads til Lones store passion for madlavning.

Den klassiske, røde patriciervilla er oprindelig tegnet og opført i 1929 efter principperne for Bedre Byggeskik – et regelsæt, som i sin tid havde til formål at sikre et ensartet og godt byggeri over hele Danmark. Siden har skiftende ejere ført den igennem flere årtier, men nu er villaen ført tilbage til den oprindelige byggestil.

køkkenø køkkener køkken nyt køkken tvis køkener
© Tvis Køkkener

En enkelt skammel til at sidde på har fået særtilladelse til at stå i køkkenet. Men ellers holder Lone madlavningen i køkkenet adskilt fra oplevelsen ved at spise maden, som foregår i spisestuen.

Køkkenet som madværksted

Helt essentielt i renoveringen var indretningen af køkkenet, som ikke alene følger de oprindelige tegninger for datidens køkkener, men som også er indrettet som et værksted, hvor der laves meget mad.

– Køkkenet er et arbejdssted, fortæller Lone, der er kok og derfor har adskilt madlavningen fra spisningen, som foregår i spisestuen. Køkkenets indretning var hendes hjertesag, og hun gik grundigt til værks. På biblioteket fandt hun inspiration i gamle magasiner og tegninger af køkkenet anno 1929.

nyt køkken køkkenø køkken tvis køkkener
© Tvis Køkkener

Som kok eksperimenterer Lone derhjemme med nye retter og ingredienser i sit Tvis Køkken, hvor potter, pander og knive hænger fremme, så de er lige ved hånden, når hun arbejder.

I sin søgen efter et køkken, der levede op til kravene om et nostalgisk udtryk kombineret med moderne funktioner, faldt Lone over Frame-serien fra Tvis Køkkener, som holder stilen fra et klassisk landkøkken.

Mokkafarve rammer tiden

Den specielle mokkafarve leder tankerne hen på datidens brune trækøkkener, men rammer også spot on ind i nutidens store farvetendens, som fremhæver brunt og rustfarvet interiør samt dekadente detaljer – her understreger en smuk porcelænsvask og messinggreb den gennemførte stil.

Køkkenet bærer præg af, at det er en professionel, der har indrettet sit private køkkenværksted med mange store, funktionelle maskiner, masser af kogebøger og krukker med mel og gryn. Knive, potter og pander hænger fremme, så de er lige ved hånden, når Lone udfolder sine gastronomiske talenter, og køkkenøen er praktisk både som arbejdsbord og til anretning:

– Ofte er vi mindst ti mennesker til spisning, når vores børn og deres påhæng er hjemme. Så kan jeg have gang i syv retter ad gangen, fortæller den kreative og travle kok.

køkken nyt køkken køkkenombygning tvis køkkener
© Tvis Køkkener

Mokkafarven er en speciallak fra Tvis Køkkener, som finder tilbage til udtrykket i 20’ernes lakerede træfronter.

køkken nyt køkken tvis køkkener køkkenbord
© Tvis Køkkener

De åbne hylder er fyldt med kogebøger, fine kopper og tallerkener og krukker med mel og gryn.