Moderne retro i skønt københavner-køkken

Familien ville have et nyt køkken, der ikke var som alle andres. Derfor valgte de et køkken, der kombinerer et retro-udtryk med et moderne og rent design.

© Det Mondæne Skur

Stemningen i det nye køkken i en lejlighed i København er klassisk, med toner af mormors køkken. Det er ikke mindst grebene på skabe og skuffer, der giver dette retro-indtryk. Dog, og det er vigtigt at understrege, uden at det er tilbageskuende. Tværtimod rammer køkkenet, der er udført af Det Mondæne Skur, prik lige i bullseye i forhold til tidens køkkentrend.

Det tidsløse udtryk understreges af den støvede blå farve og valget af klassiske møbler – Arne Jacobsens syver-stol og Verner Pantons Globe-pendel.

© Det Mondæne Skur

Der er ingen standardmoduler i køkkenet fra Det Mondæne Skur. Opbygningen er skræddersyet til lejligheden, og fx er skufferne indrettet i forhold til familiens behov.

© Det Mondæne Skur

De fleste ældre lejligheder i København har indlagt gas, og familien har valgt at udnytte denne mulighed med et indbygget gas-modul, der står flot til bordplade og skabe. bemærk sammenhængen mellem skuffernes greb og knapperne på gas-modulet.

© Det Mondæne Skur

Køkkenskabe er der efterhånden ingen, der vil have længere. Heller ikke familien her, som var trætte af, at tingene gemte sig bagest på en hylde. Derfor har de valgt skuffer til al opbevaring.

Køkkenet, som det står her, koster 160.000 kr. ekskl. hårde hvidevarer.