Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Med sparsomt opbevaringsplads og minimalt lysindfald har køkkenet brug for en makeover

Birgitte mangler inspiration og vejledning til en bedre indretning af hendes nye køkken. Læs her, hvilke råd vores ekspert giver videre.

Kære Lone,

Vil du kigge på mit køkken og se om du kan hjælpe med en bedre indretning, når jeg lige om snart skal have nyt?

I dag er der flere problemer:
Der er for lidt plads omkring spisebordet, der er trods de to vinduer ikke ret meget lys i rummet og så står jeg ved vasken og ser lige ind i væggen og der er slet ikke plads til venstre for vasken, der ikke kan flyttes på grund af vandlås og vandmåler.

På grund af manglende opbevaring, er de to møbler på væggen ind mod stuen, som ikke hører til køkkenelementerne, brugt til at aflaste mig indtil videre.
Jeg ønsker nu så meget sammenhængende opbevaring som muligt. Ingen overskabe men gerne hyldeplads. Jeg ønsker en løsning hvor de ting først og fremmest løses da jeg ikke selv kan gennemskue det.

Jeg håber meget at du vil kigge på det.

Venligst Birgitte

Kære Birgitte,

Det er ikke altid, man får nok ud af dem, men i dit tilfælde vil jeg ikke tøve med at foreslå en indretning, hvor du udnytter de to hjørner med en meter dybe hjørneskabe med de udtrækshylder, der kaldes Le Man på grund af deres bønneform.
De udnytter pladsen ret så godt og er stærke nok til selv tunge gryder, potter og pander.

Ved at lave en u-formet indretning får du meget mere bordplads til venstre for din vask og køleskabet flyttes så over på kogesiden, hvor det afslutter køkkenet fint hen imod spisepladsen.
Det er vigtigt at du får mere plads omkring bordet og derfor bliver kogesiden kortere. For at få plads til højre for kogetoppen foreslår jeg at den placeres symmetrisk over de to elementer nedenunder, så du får plads til olie-eddike eller en krukke med grej.

Med hensyn til det manglende dagslys, så kan du vælge at isætte et bredere vindue ved vasken, så du kommer til at få både lys og et fint udsyn og du kan også overveje at gøre åbningen imellem køkken og stue bredere, så der bliver mere luftigt omkring spisebordet og også et bedre kig imellem de to rum.
Vælg lyse overflader, især på bordpladen, da den vil være med til at reflektere dagslyset videre ind i rummet.

Bedste hilsener Lone

Håndplukket til dig