Matsort og mobilt

Sommerhuset i Nordsjælland har fået et enkelt og uhøjtideligt køkken med mobile moduler, der er så fleksible, at dele af køkkenet hurtigt kan rulles ud på terrassen, når vejret tillader madlavning under åben himmel.

© Bjarni B. Jacobsen

Det klassiske sommerhus i Nordsjælland skulle igennem en omfattende istandsættelse, der også betød et farvel til det gamle, slidte køkken. Familien var på jagt efter en afslappet udekøkkenstemning med åbne, mobile moduler, og efter en længere research stødte de på Ono-køkkenet, tegnet af designeren Jeanette Brand.

Det er oprindeligt tænkt som et udekøkken og består af forskellige moduler, der kan kombineres i det uendelige. Fleksibiliteten og muligheden for at rulle køkkenet udenfor på terrassen tiltalte familien.

Idé: Åbne hylder kommer hurtigt til at se rodede ud. Men forhæng i kraftigt lærred løser problemet på en æstetisk måde. Brug rustfri kroge og øskner til ophængningen.

De fik i samarbejde med Jeanette Brand skabt tre moduler, der passede til deres behov og rummets størrelse. Møbleringen består blandt andet af en stor, fritstående arbejdsø, hvor der er god plads til at hakke og snitte fra alle fire sider.

© Bjarni B. Jacobsen

Modulerne fra Ono har ikke låger, men forhæng i sort lærred, der let kan skiftes til fx en anden farve. Bordpladen er fremstillet af en 4 cm tyk træfiberplade.

© Bjarni B. Jacobsen

Antikke bankkasser i metal har fået ny funktion som bestikholdere. En skæg og anderledes løsning i et skuffeløst køkken. Bankkasserne er fra Frou Frou.

© Bjarni B. Jacobsen

Gulvfliserne i tyrkisk travertin er fra Silvan og giver en varm kontrast til det sorte køkken, ligesom de løsthængende køkkenredskaber på arbejdsøen også hygger. Emfang, ovn og kogeplade er fra Atag, mens lamperne er fra Møller & Rothe.

© Bjarni B. Jacobsen

Kombinationen af det nye, avancerede køleskab fra Gram og det høje arkivskab i metal skaber en spændende kontrast mellem nyt og gammelt. Arkivskabet er fra Fil de Fer og bliver brugt til opbevaring af kolonialvarer, olier og lignende.

© Bjarni B. Jacobsen

Det rå spisebord af drivtømmer skaber kontrast til de sortmalede køkkenelementer. Bordet er købt i Ilva for en slik, da folk klagede over splinter. Familien har dog endnu ikke haft brug for en pincet. Den franske apotekerreol til venstre er fra Stol & Stage.