Her er sæsonens køkkennyheder

Køkkenets frieri til stuen fortsætter - sæsonens køkkennyheder handler om, at dele af køkkenet mere ligner møbler, at træ er hot, og så tror flere på grønne farver. Se vores favoritter her.

Boform har vellykket kombineret spændende materialer: Bænk med hynde i naturskind og de malede bronzeflader på øen giver varme til det hvide i resten af køkkenet. Fronter i birk og hvid lak med planforsænkede aluminiumsgreb. Bordpladerne er et mix mellem massivt stål, der danner en ramme om hele øen, og den italienske marmor, Statuario Venato, der også er brugt som bagbeklædning i nichen.

Culina gør også dele af køkkenet til et møbel i stuen, som denne håndlavede ø i egetræ, hvor træsorten fortsætter i skufferne i den hvide del af rummet.

Køkkenøen har praktisk ultratynd stålplade, og hele møblet bliver mindre bastant ved, at det er hævet fra gulvet – som et stort skuffedarium.

HTH – danskerne elsker lyse køkkener, og hvis man vil have et mere elegant et af slagsen, er asketræ et godt valg. HTH lancerer nu to nye fronter, hvor omdrejningspunktet er ask. Den ene har fronter i finér med vandret åretegning og med massive lister i hvidlakeret ask. Det andet er belagt med højtrykslaminat og kantet med lister i pigmenteret ask.

IKEA tror på, at køkkenet skal være sart grønt dette efterår – det nye 'Metod'-køkken har låger og skuffefronter i lysegrøn højglans, som er nem at tørre af. I dette eksempel omslutter køkkenet spisestuen med opbevaringsreoler, der fortsætter stilen fra selve arbejdsfunktionerne i køkkenet.

INVITAs nye køkken 'Go Green' overfører en af årets trendfarver grøn til køkkenelementerne. Løsningen, vi viser her, får naturligt integreret selve køkkenområdet med spisepladsen, så modulerne bliver til en bænk – en moderne slagbænk som i gamle landkøkkener. Køkkenøen syner mindre, fordi den er designet, så de, der sidder på bænken, sidder komfortabelt.

Nyheden 'Cool Classic' fra Kvänum kunne lige så godt have heddet 'Nordic Nature', for de to nye farver, det findes i, er inspireret af en grøn fundet i den dybe skov – og en blå fra det dybe hav. Farverne er mættede, og de står flot sammen med højskabe i lyst egetræ. Udtrykket er en opdateret udgave af den populære shaker-stil.

Kvik kombinerer hvide neutrale højskabe på væggen med en sort køkkenø med pondus. 'Mano Cima', hedder det nye design, hvor låger i massivt træ beklædt med sortlakeret eg med synlige årer omdanner arbejdsstationen til et møbel. På billedet måler køkkenøen h 94 x b 320 x d 120 cm.

Multiforms nye forslag til køkken gør køkkenøen til et knivskarpt møbel i rummet – her ses kuben næsten som et smykke i rummet. Messing er det dominerende metal, og den gyldne farve klæder køkkenets egetræ, hvor finéren er planskåret, så det giver et meget ensartet udtryk i træets årer. Alle skuffe-, skabs- og bordkanter er skåret i smig med et skråt snit på 45°, som også lægger navn til køkkenet, nemlig 'Form 45'.

Sønderborg Køkkenets nyhed handler om genbrugstræ. I et samarbejde med Woodliving håndbearbejdes genbrugstræ nænsomt, og de nye fronter giver hvert nye køkken sit hele særlige præg. Træet stammer fra fx gamle kirkegulve, loftsbjælker fra herregårde eller bondegårde. Man kan selv være med til at vælge lige præcis det træ, man gerne vil have.

Svane introducerer her et nyt køkken, som er designet til boliger på få kvadratmeter. Kombinationen af grå toner på malede fronter, gribelister i gylden metallic-lak og åbne reoler i ask forener køkkenfunktioner med moderne opbevaring. Brugen af marmor forstærker dette udtryk.

Tvis lancerer et nyt multimøbel inspireret af gammeldags køkkenskabe, hvor lågerne kunne skubbes fra side til side. En praktisk og pladsbesparende løsning, som firmaet kalder 'Slidebox'.

Det kan også bruges som entrémøbel, som overskab i køkkenet eller som skænk i stuen eller køkkenalrummet.

Uno form kombinerer vellykket asketræ og hvidt i dette køkken som er en hyldest til den nordiske livsstil. Netop træsorten ask gør et hvidt køkken mere varmt og personligt. Køkkenet er sammensat af dele fra Uno forms I- og U-serie. Læg mærke til, at dette køkken har to ovne, en tendens, der står på ønskesedlen hos mange amatørkokke.

Vipp var et af de første firmaer, som kaldte deres køkkenmoduler for møbler, og fx ved at sætte modulerne på ben blev dette udtryk forstærket. Den hvide udgave – der er den nyeste – glider ubesværet ind i mange indretninger, som her i dette sommerhus i The Hamptons uden for New York.