Her blev drømmen om et bambus-køkken til virkelighed

"Det var egentlig ikke meningen, at jeg skulle istandsætte den nye lejlighed, men jeg kunne ikke dy mig for at skifte køkkenet ud."

Anja Marheim bar længe rundt på drømmen om et bæredygtigt og skræddersyet køkken fra norske Ask og Eng. En flytning blev anledningen til at få det, hun havde ventet på!

© Foto: Inger Marien Grini, Styling: Kirsten Visdal

Bæredygtigt bambuskøkken

– Det var egentlig ikke meningen, at jeg skulle istandsætte den nye lejlighed, men jeg kunne ikke dy mig for at skifte køkkenet ud. Jeg er vældig glad for at lave mad og havde længe ønsket mig et køkken fra Ask og Eng, fortæller Anja Marheim.

Anja er barndomsven med Kristoffer Eng, som sammen med sin partner, Kine Ask, designer og producerer køkken-, bad- og garderobeløsninger i bambus.

Anja har fulgt med i duoens forretning siden opstarten i 2016 og har lige så længe haft en drøm om sit eget bambuskøkken, så da hun købte den nye lejlighed, benyttede hun sig af muligheden for, at drømmen endelig kunne gå i opfyldelse. Med 20 kvadratmeter til rådighed overlod hun tøjlerne til designduoen.

– I det gamle køkken havde jeg højskabe på hver side af vinduet, og tanken var at følge samme opskrift her, men Ask og Eng havde nogle helt andre idéer. De foreslog at bytte højskabene ud med et lavt skabsmodul langs hele vinduesvæggen for at slippe mest muligt lys ind og samtidig give mig mulighed for at nyde udsigten, mens jeg laver mad, siger hun begejstret.

Ny løsning. Anja Marheim, forlagschef i Bastion Forlag, elsker at lave mad i sit nye, specialbyggede køkken fra Ask og Eng. Strukturen i bambusfronterne matcher fint linjerne i det gamle parketgulv, og den mørke træfarve giver ro og tyngde til den ellers lyse lejlighed. Rundt om betonbordet fra MBJ Design står bl.a. Elbow Chair, designet af Hans J. Wegner, fra Carl Hansen & Søn samt en klassisk caféstol. I loftet hænger lampen Tartan fra Foscarini. Gulvtæppet Varjo er fra Muuto.*

© Foto: Inger Marien Grini, Styling: Kirsten Visdal

Ren zone. Bordpladen i Corian har en nedfældet vask i samme materiale. Vola-armaturet er designet af Arne Jacobsen i 1968. De dekorative bambusbrædder har Ask og Eng lavet af restmaterialer.

© Foto: Inger Marien Grini, Styling: Kirsten Visdal

Stilrent og personligt på samme tid

Det 7 m lange modul med topplade i hvid Corian står i kontrast til den organiske, tilfældige træstruktur på bambusfronterne.

– Man forbinder gerne bambus med den stribede variant, man finder de fleste steder, men efter at have set Ask og Engs arbejde i komprimeret bambus erfarede jeg, at man også kan få et mere stilrent udtryk og mere raffinerede overflader. At det også er bæredygtigt, gør det jo kun ekstra meningsfyldt, pointerer Anja.

Ét tryk på en af fronterne, og en gedigen skuffe på 1 m og 20 cm åbner sig. Indersiden er også udført i bambus og er nøjagtig lige så smuk som fronterne.

– Ask og Eng vidste, at jeg har en Nespresso-maskine, så de lavede en lille specialskuffe, som jeg kan have alle kapslerne og kopperne i. Det er superfedt at have noget, som er anderledes, og som virkelig er tilpasset mig!

Personligt. Anja samler på kunst og sætter ekstra stor pris på fotografiet af den norske kunstner Bjarne Bare.

© Foto: Inger Marien Grini, Styling: Kirsten Visdal