Guide: sådan skaber du et personligt køkken

Køkkenet skal være funktionelt, men det betyder ikke, at det ikke også kan være æstetisk og personligt. Vi guider til til, hvordan du skaber personlighed i dit køkken.

FINE FADE
© Broste Copenhagen

Brug fine fade i køkkenet til at smale nogle af dine redskaber. Marmor kan være en fin kontrast til et koldt stål- eller træbord, marmorfad, 24 x 35 cm, 220 kr., Skjalm P

VISKESTYKKER TIL PYNT

Køb flotte viskestykker og hæng dem til pynt i køkkenet. Brug gerne alternative ophæng. Her er det tynde lædersnore, der er bundet i. Det skaber et rustikt look. Se et stort udvalg af flotte viskestykker på designfund.dk

VITRINESKAB TIL SERVICE

Drop de klassiske lukket overskabe i køkkenet. Brug i stedet et gammel vitrineskab til dit service. Lav en opstilling i skabet med dit favorit porcelæn. Både til gavn for dig selv og andre.

TIP: du kan male bagvæggen i en farve, der komplimentere dit service.

KRYDDER DIT KØKKEN
© Ferm Living

Krydderier hører til i køkkenet. Det er praktik og pænt. Brug unikke krukker til dine friske krukkerier og placer dem forskellige steder i køkkenet, Hexagon Pot, 10 x 9 cm, 249 kr., Ferm Living

Kunst i køkkenet
© Tia Borgsmidt

Kunst er ikke kun forbeholdt hjemmets andre rum. Find farverige plakater, der kan skabe liv i et ellers stilrent køkken.

Læs hele boligreportagen: Boligleg med farver og mønstre

FARVERIGT KØKKEN
© Lars Kaslov

Vil du have et unikt køkken? Mal en væg i en kraftig farve. Her har ejerne valgt grøn. Det skabet et kreativt rum. Tilpas dit tilbehør til den farve, du vælger. Sådan undgår du et rodet look.

Se resten af den skønne bolig her.

TRÆER I KØKKENET
© IKEA

Grønne planter skaber liv. Men prøv i stedet for planter at bruge træer. Måske et citron- eller appelsintræ. Den grønne farve er perfekt til et rustikt køkken.

ARVESTYKKER I KØKKENET
© IKEA

Find loppefund eller arvestykker og brug dem i køkkenet for et helt personligt udtryk. Det rå træ skaber charme i et stilrent køkken.

psst. Se hvordan du indretter med arvestykker og loppefund her.

TÆNK I KONTRASTER
© Malue Drejer

Indret dit køkken med fokus på kontraster. Derved får du et helt unikt køkken. Her har ejerne placeret en gammel apoteker beholder som vase til store grene. Den brune varme farve står som fin kontrast til det enkelte hvide køkken.

Besøg hele boligen her.

TEKSTILER I KØKKENET
© Kira Brandt

Bryd det sterile udtryk i køkkenet med tekstiler. Du kan både bruge puder, plaider eller et gulvtæppe under spisebordet. Det samler køkkenet.

Besøg hele boligen her.