© Le Creuset

Gaveideer til madentusiasten: Køkkengrej med livstidsgaranti

Hvis du har en ægte madentusiast på din julegave-liste, så er én ting sikkert; de elsker godt grej. Glæd dem med gryder og pander i robust støbejern.

Madentusiaster elsker godt grej, og robuste støbejernsprodukter er en sikker favorit! Le Creuset-støbejern er solidt køkkengrej designet til at følge dig hele livet og er alsidigt i brug, da det egner sig til alle former for madlavning og alle varmekilder.

Og der er helt sikkert en gaveidé til alle – også til dem, der har alt – for der findes støbejernsprodukter til ethvert formål. Se fx herunder:

Støbejernspanden giver sprød stegeskorpe

Le Creusets stegepande i støbejern med træhåndtag har et utal af anvendelsesmuligheder, heriblandt stegning af bøffer og grøntsager, og den giver kødet en sprød stegeskorpe grundet den høje overfladetemperatur. Træhåndtaget bliver ikke varmt ved madlavning, og derfor kan panden nemt håndteres uden brug af grydelapper.

Grillpanden tilfører indbydende grillstriber

Le Creusets grillpandeskvadratiske form giver størst mulig stegeflade, og den rillede overflade giver indbydende grillstriber på bøffer, tunbøffer, laksebøffer, rejer, grøntsager eller kylling på panden.

Stegegryden er ideel til gryderetter

Le Creuset-stegegryden er med sin dybe og afrundede bund ideel til gryderetter, bruning af kød og til lynstegning af wokretter. Stegegrydens nye signature-design har større håndtag, ny ergonomisk stålknop og nyt ikonisk låg.

Den runde, emaljerede gryde er alsidig

En rund, emaljeret gryde er en alsidig ven at have i sit køkken. Le Creusets støbejernsgryde er siden 1925 blevet fremstillet i højeste kvalitet på Le Creusets eget støberi i Frankrig. Støbejern er kendt for at være et af de bedste materialer til madlavning, da varmen fordeles jævnt og ensartet i gryden. Dette gør den ideel til eksempelvis simreretter eller grydebrød.

Den ovale, emaljerede gryde er perfekt til kyllinger og lammestege

En oval, emaljeret gryde er – netop på grund af den ovale form – ideel til tilberedning af fx grydestegt kylling og lammesteg, der uden problemer passer ned i grydens lidt aflange form. Støbejernsgryden holder sig varm længe efter, der slukkes for blusset, hvilket giver mulighed for energivenlig madlavning. Samtidig er denne egenskab optimal til servering af den færdiglavede ret, der holdes varm ved bordet.

Gaver med livstidsgaranti

Det uopslidelige støbejern fra Le Creuset er dækket af livstidsgaranti mod produktions- og materialefejl, men her er yderligere fire grunde til at vælge gryder og pander i støbejern:

1. Alsidig i brug

Støbejernsgryder er ikke kun er velegnet til simreretter og brødbagning. Materialet egner sig også godt til kogning af fx ris, kartofler og pasta – og så kan du samtidigt spare på energien, da støbejernet holder på varmen!

© Le Creuset

2. God varmefordeling og tåler høje temperaturer

Støbejernet absorberer og fordeler varmen effektivt og fortsætter med at afgive varme et godt stykke tid efter, at der er slukket for varmekilden.

3. Holder godt på temperaturen

Når en støbejernsgryde først er varmet grundigt op, holder den rigtig godt på varmen, så du efterfølgende kan skrue ned for eller helt slukke blusset. Tilsvarende er støbejern også rigtig godt til at holde på kulden, så du kan også bruge den til at fx servering af is/risengrød eller østers.

4. Tåler alle varmekilder

Støbejern tåler alle varmekilder inklusiv ovn og over grillrist.

Hvis du nu har en julegave fra Le Creuset i støbeskeen, så se denne gaveidé-guide med endnu flere gode gaveideer til madentusiasten. Glædelig jul.