Lyst køkken med marmorplade
© Stine Albertsen

Et smukt og elegant køkken, der matcher husets arkitektur fra 1900-tallet

Den gamle villa er blevet renoveret fra kælder til kvist for at føre huset tilbage til dets originale detaljer. Det gælder ikke mindst køkkenet, hvor en palægrå farve og calacatta-marmor er med til at skabe et enkelt nordisk udtryk.

Et klassisk køkken i nye rammer

Rikke Berg, indehaver af Multiform i Odense og Kolding, lever selvfølgelig med et af brandets køkkener: et klassisk rammelågekøkken, som er sat i hendes gamle villa i Odense, der har fået en kærlig hånd fra kælder til kvist for at føre huset tilbage til dets originale detaljer.

Køkkenet er bevidst placeret i den del af hjemmet, der vender mod syd, og lyset danser fra midt formiddag til solnedgang.

Lyst køkken med kombiovn

Kombiovnen fra Gaggenau er helt uundværlig i det travle køkken.

© Stine Albertsen
Stort vinkøleskab til køkkenet

Der var ingen tvivl om, at der skulle et vinkøleskab i køkkenet, og det stod øverst på prioriteringslisten over inventar. Væglampen er Bestlites BL6 i bruneret messing.

© Stine Albertsen

Emmer af nordisk stil

Det enkelt udseende køkken er malet i en lys palægrå farve og får selskab af en smuk calacatta-marmor, der til trods for sin semisarte overflade, som ikke tåler kalk og syre, bliver brugt flittigt og får lov til at patinere.

Det er detaljer som skufferne, der er indrammet både lodret og vandret, som er med til at give køkkenet et klassisk og nordisk look, og øen minder næsten om en gammeldags købmandsdisk. Der er bevidst undgået overskabe netop for at beholde luftigheden i rummet og for at gøre plads til smuk belysning.

Moderne køkken med kunst

Køkkenet er et traditionel rammelågekøkken fra Multiform. Der er i alt fire siddepladser på siden og for enden af køkkenøen, og barstolene er fra Mater. Fliserne på væggen er italienske og fundet hos Røn Andersen og skaber tilsammen med emhætten en stemning, der minder om et gammeldags ildsted. Armaturet er fra Quooker, og lampen er fra Anour.

© Stine Albertsen

Respekt for husets gamle detaljer

Emhætten har også meget bevidst fået en prominent og synlig plads, helt modsat tidens trend, der helt gemmer den af vejen i bordplader og på lofter, fordi det passer til den stil, huset oprindeligt havde, med skorsten og ildsted.

Siddepladserne omkring køkkenøen er noget af det bedste ved indretningen, fordi det sikrer en hyggelig og intim stemning under madlavningen – både for den, der laver maden, og den, der hænger ud på barstolen.

LÆS OGSÅ