Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Et lille og smalt køkken kan være vanskeligt at indrette

Arkitekten har 2 forslag til ombygninger, der vil optimere køkkenet.

Hjælp til mini- køkken

Hej Lone,

I ejendommen hvor jeg bor, skal vi have nye køkkener, og vi må godt komme med ønsker hvis det holdes indenfor samme ramme.

Vi må godt spytte i kassen hvis beløbet overskrides.

I dag er der en lang side med vask, hyldeskabe og mit køleskab, der ret irriterende står og stikker hjørnet ud i gangarealet og ud foran vinduet, så det tager en del lys fra min entré.

På den anden side står komfuret med et lille grydeskab ved siden af og nogle smalle hyldeskabe. Bagved døren et højt kosteskab, som fungerer okay.

Der er smalt imellem de to sider, cirka 80 cm, men det er mest køleskabet, der generer.
Jeg ønsker mig flere skuffer i stedet for hylder, meget gerne en opvaskemaskine og ellers så meget opbevaring som muligt uden at kvæle rummet.

Belysning er også en mangelvare.

Jeg håber at du kan hjælpe mig med projektet.

Venlig hilsen Annika B

Kære Annika,

Det bliver skønt med et helt nyt køkken med masser af skuffer i stedet for dit gamle tømrerkøkken med faste hylder og umage dybder.

Din faldstamme og vinduet er heldigvis placeret således at du uden problemer kan indrette et nyt vinkelkøkken og flytte vasken hen foran vinduet sammen med en 45 cm bred opvaskemaskine og et lille hyldeskab som afslutning.

Opvaskemaskinen rummer fint opvasken efter en middag til seks personer og til daglig, hvor du er alene, er den økonomisk i brug, hvor en stor opvaskemaskine ofte er et par dage om at blive ordentligt fyldt.

Kogetop og ovn flyttes over på langsiden, hvor du får god bord- og arbejdsplads på begge sider, og højden udnyttes med emhætte og overskabe.

Få installeret LED lys under alle overskabene og hæng en eller to pendler foran vinduet, så er belysningen på plads.

Kosteskabet beholder du mens det høje kølefryseskab flytter over og tager det gamle komfurhjørne, hvor det ikke stikker ud i hverken gangareal eller dagslys.

Det var forslag A, hvor afstanden imellem de to sider stadig er 80 cm og reelt lidt for klemt.

Forslag B tager højde for dette. Her rykkes døråbningen (med eller uden dør), så langsiden kan føres hele vejen igennem, afsluttende med køleskabet.

Overfor, i det forkortede hjørne, er der plads til et nyt højt kosteskab. Afstanden imellem de to sider er nu øget til 100 cm, og rummet vil fremstå meget enklere og større.

Til gengæld vil du selv skulle bekoste at flytte døråbningen og måske også kosteskabet, hvis det ikke er med i aftalen med husets ejer.

God ombygning!

BH Lone

© Lone Barslund – NU

© Lone Barslund – FORSLAG A

© Lone Barslund – FORSLAG B

Relaterede Artikler