6 mørke køkkener der får dig til at glemme alt om det sikre hvide køkken

Her er 6 vidunderlige hjem, hvor det er lykkedes at implementere et mørkt køkken på smukkeste vis. Få vores bedste tips til at udskifte dit hvide køkken med et mørkt og modigt køkken, der understreger din personlige stil.

Vælg et køkken i mørke nuancer

Mange af os tager ofte det sikre valg og vælger et hvidt køkken. Nogle tilføjer en træbordblade for at bryde det hvide udtryk, men det er sjældent vi tør satse på det helt mørke køkken. Her er 6 bud på, hvordan det på smukkeste vis er lykkedes at implementere et mørkt køkken.

© Pernille Kaalund

Til dig, der er nervøs for at det mørke køkken vil stjæle al lyset

Her er et simpelt sort køkken fra Kvik med hvid bordplade. For at den sorte farve på køkkenet ikke bliver for mørt til rummet, er der valgt et lyst trægulv, hvide vægge og lamper. Da der hverken er anvendt sorte hylder eller overskabe over bordpladen, bliver den sorte farve ikke dominerende i rummet. Et godt tip, du bør kopiere, hvis du er nervøs for at det mørke køkken vil stjæle al lyset i rummet.

Se flere billeder af designchefens smukke villa, af Helen Wiggers, her.

© Birgitta Wolfgang

Den blide mellemvej

Det mørkegrå køkken kan være en blidere mellemvej, hvis du ikke tør at gå all-in på de helt mørke farver. Lejlighedens gulv, loft, vægge og træbjælker er malet hvide, hvilket gør at det mørkegrå køkken alligevel træder mere i karakter.

Se flere billeder fra en af Danmarks flotteste lejligheder her.

Tænk i højder og store flader

Ønsker du at skabe et harmonisk mørkt køkken, bør du inddele dit køkken i lave og høje flader. De lave flader kan med fordel være mørke, som den sorte køkkenø på billedet, da de ikke vil dominere rummet på samme måde som høje ting og derfor virke som pladsbesparende. Mens store flader, som eksempelvis skabsvægge, høje køkkenskabe eller fritstående køleskabe kan syne mindre, hvis de holdes i hvide. På den måde kan du ofte ændre rummets størrelse og form ved hjælp af farver.

Se flere billeder af huset med gennemgående mørke toner her.

© Anders Schønnemann

Lyse rammer kan gøre udtrykket mere let

Vil du gerne have et køkken i mørke nuancer, kan du nemt gøre udtrykket mere let, ved at mikse det op med andre materialer og lysere farver. I dette køkken er det gjort med fronter i mørkt træ, placeret i en lys træfarvet ramme og en lys stenbordsplade på toppen.

Se flere billeder af køkkenreportagen her, som er skrevet af Lene Ostenfeldt

© Stylist: Stine Kirchheiner. Fotograf: Tom Wahlfried

Skab et skulpturelt udtryk

I dette køkkenalrum er fokus på kontraster. Ved at have et helt lyst gulv, hvide væggen og hvidt loft, kommer det sorte køkken i centrum. Går du efter denne løsning, bør du være opmærksom på køkkenet formgivning, da denne vil være det mest dominerende i køkkenet. I dette tilfælde er køkkenet formgivet i parallelle linjer, hvilket giver et roligt og nærmest skulpturelt udtryk.

Se flere billeder af det karakteristiske sorte køkken her.

© Stylist: Hanne Vind. Fotograf: Nicoline Olsen.

Gør køkkenet til en del af grundfladerne i rummet

Skab et rolig udtryk i køkkenet ved at lade køkkenelementer blende ind i de eksisterende grundflader i rummet. I dette køkken har ejerne valgt køkkenfronter i valnød, der matcher det mørke trægulv på smukkeste vis.

Se flere billede at køkkenet her.