Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Den optimale indretning af nedslidt køkken

"Jeg er i syv sind med hensyn til mit køkken, der er utroligt kringlet og svært at finde en bedre indretning til, end den nuværende." Arkitekten giver sine bedste råd til køkkenindretningen.

Hej Lone,

Jeg er i syv sind med hensyn til mit køkken, der er utroligt kringlet og svært at finde en bedre indretning til, end den nuværende.

Køkkenet er nedslidt og trænger til udskiftning og jeg vil gerne være sikker på at jeg ikke overser en meget bedre indretning end den nuværende.

Udover døre fra entré og køkkentrappe er der også et lille indbygget kosteskab som gør at der sammenlagt er en hel væg der er ubrugelig.

Jeg vil gerne have mere bordpladeplads fordi jeg bager meget og i det hele taget godt kan lide at lave mad.

Jeg har et lille bord som jeg kan bruge når jeg mangler plads og som også fungerer som kaffe- siddeplads, men jeg har et stort spisebord i stuen.

Mange hilsener Mettemarie

Kære Mettemarie,

Jeg gætter på at du bor i en lejlighed i en ældre etageejendom, med de skævheder og umoderne linjer, som rummet har. Upraktisk men også vældig charmerende, ikke?

I dag har du to arbejdsstationer : vaskebordet og så langsiden med køleskab og komfur.

De to ender begge i nogle uheldige hjørner som dels er ubehagelige at få blå mærker af men dels også spilder en masse plads i det skæve hjørne.

Jeg vil foreslå at du samler bordpladen i vinklen her, så du får mere sammenhængende bordplads. Det koster dig et mindre vaskeskab men du får til gengæld plads til 60 cm skuffeskab på hver side af ovnskab og kogetoppen, der nu er 80 cm bred, og plads til et nyt kosteskab i stedet for det indbyggede, som du nok har opdaget at jeg har sløjfet.

Ved at blænde af her samt ved at flytte døren fra entreen, får du mulighed for at indrette den svære anden side af rummet. Her er der plads til tre skuffeelementer á 50 cm bredde med overskabe i samme bredde.

Under bordpladen, imellem skuffer og den skrå væg bestiller du en åben reol med plads til kogebøger. På begge sider af overskabene monteres blændstykker, så der ikke er nogen ”støvede” huller tilbage.

På den lille skrå endegavl hen imod vaskepladsen kan du sætte et par viskestykkekroge,- de er ellers ofte svære at finde plads til, men her er de dejlig tæt på vasken.

Husk god belysning overalt og eventuelle nye stik og udtag, nu du har fået køkken på begge sider af rummet.

I badeværelset kan du udnytte det nye hjørne til et højskab med masser af plads til toiletgrej og mindre håndklæder.

Bedste hilsener Lone.

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER