De største køkkentrends lige nu

To stærke trends lige nu er køkkenet som madværksted eller forvandlet til stue. Derfor bliver modulerne designet, så vi selv kan påvirke fremtidens køkken.

Køkkenstue
Køkkenet er stedet, hvor vi udfolder en del af vores liv – samtidig med, at vi laver noget andet. Både i samvær med andre og for os selv. Derfor smelter stue og køkken sammen og bliver et leverum med traditionelle indretningsting fra stuen som tæpper, reoler, kunst og lænestole. Det stiller krav til køkkenelementerne, der skal være mere neutrale og ligne møbler. Det sorte Nicolaj Bo-køkken bliver integreret i stuen med en visuel stuk og kunstlignende vægdekorationer af træ, ligesom trægulvet og tæppet understreger stemningen af et leverum.

Stuen i køkkenet og køkkenet i stuen
Tendensen er tydelig. I dette Kvik-køkken er sofaen flyttet ind, mens øen er blevet mindre.

Køkken og stue i én

Stuens bogreoler danner en ramme om Invita-køkkenet, hvor et gulvtæppe, sækkestol og gulvplanter skaber stuestemning.

High low køkken
Køkkenet som haute couture eller som det ultimative eksempel på genbrug. Signalværdi kan bygges ind i skabe og skuffer gennem materialer, hvor man kan vælge at bruge det bedste stykke træ eller hele stammen.
Reform og Henning Larsen Architects står bag køkkenet af eg og kobber, der som et eksklusivt møbel i rummet er dekoreret med planter og skulpturer.

Køkken lavet af genbrug
Ikea dyrker genbrugstanken med dette køkken, hvor lågerne er lavet ud af et stykke træ, hvor alle dele er brugt – også dem, der normalt ville være blevet kasseret, det skaber et særligt udtryk.

Design selv dit køkken
Vær din egen Mondrian, og design køkkenet, så det følger dit arbejdsflow, ved at blande alle former og størrelser på skuffer og låger. Eller byg siddepladser og boghylder ind i køkkenmodulerne for at skabe en stuestemning.
Designa har med Bricks udviklet et system, der tager udgangspunkt i skuffen som byggeklods. På den måde kan man blande målene og opbygge sit køkken uden at tage hensyn til det traditionelle symmetriske modul look. Ved at kunne sætte skuffen, hvor man vil, kan man skabe et personligt udtryk med former og farver.

Åbne former i køkkenet
Et skræddersyet køkken med åbne hylder og ophæng – i madværkstedet skal vi kunne komme til køkkentingene uden forhindringer.
Det åbne køkken kræver orden, men til gengæld får man et rigtigt madværksted.

Det åbne køkken
1. Anbring dine redskaber lige ved komfuret. Hylde- og knivsystem fra HTH. 2. Ophæng så du meget let kan komme til gryder og pander. Her fra Pytt Living. 3. Få afstande mellem køkkenets zoner letter arbejdsgangen, som i dette grå Tvis-køkken. En god farve, hvis man vil have et roligt rum. 4. Linoleum er let at rengøre og er en stærk trend lige nu.

Marmor- og træmønster i køkkenet
Marmor er en stærk trend, der er kommet for at blive. Og gerne sammen med træ. For aftegningerne i materialerne rummer et naturligt mønstret liv, der skaber et underspillet, eksklusivt udtryk.
Lyst og mørkt marmor på køkkenø og gulve gør dette køkken fra Boform til en eksklusiv udgave. Til daglig rengøring anbefales sæbespåne-/kokossæbevand. Marmor hader alle former for syre, derfor er det en god idé at kombinere materialet med andre på de områder, man arbejder mest.

Gennemført køkken
Som materiale skal marmor vedligeholdes rigtigt. Ståltrådssvampe, snavs, vand, blegemidler og alt surt ødelægger stenen. Derfor må pladen kun blive gjort ren med midler beregnet til marmor.

  1. Gennemfør udtrykket med krydderibakker i samme materiale som bordet, som her med grønt marmor i Invita-køkkenet.

  2. Med sildebens mønster i træbeklædningen på skabenes skydelåger virker de som et trætapet, og god grafisk effekt til et gulv med samme linjer. Fra Boform.