5 ting i dit køkken, du bør gøre rent hver dag

Det tager kun nogle få minutter en gang om dagen at nå omkring disse 5 suspekte rengøringsfælder.

Køkkenvasken
© The kitchn

Nogle steder i huset kan nøjes med en ugentlig rengøringsdag. Det kan køkkenet desværre ikke. Der er for mange ting i spil, der får helt deres eget liv, så snart de er ude af emballagen eller vacuumpakken.

Det er navnlig 5 locations, du skal holde et vågent rengøringsøje med på daglig basis, og køkkenvasken er én af dem.

Køkkenvasken er faktisk et af de allermest beskidte steder i huset. Heldigvis er køkkenvasken nem at gøre ren, og der er som regel altid et rengøringsmiddel inden for rækkevidde. Det kan være opvaskemiddel, skurepulver eller din egen hjemmelavede eddikeblanding.

Du kan også altid skylle det værste væk med resterne fra elkogeren, når du har lavet te eller kaffe.

Men der er andre steder, der også skriger på din daglige omsorg...

Komfur og køkkenbord
© Iben og Niels Ahlberg

Medmindre dit køkken kun er til pynt, og du indtager al din mad i kantiner eller restauranter, så kan både dit køkkenbord og dit komfur ikke undgå at blive beskidte mindst en gang om dagen.

Den store skrubbetur behøver du kun at give dem dem en gang om ugen. Men glem ikke at tørre begge dele af en gang om dagen - og gerne flere gange, hvis krummerne begynder at brede sig.

Læs mere om dette køkken og hjem på Bo Bedre.

Spisebordet
© Christina Kayser Onsgaard

Spisebordet bliver de fleste steder brugt til mange forskellige ting i løbet af en dag. Hvem har ikke prøvet at få krummer eller kafferester i laptoppen eller samle et forrådskammer op i avisen?

Løb derfor helst spisebordet efter med en våd klud, så snart du er færdig med at spise eller snacke. Det er ærgerligt, hvis fugten ender i MacBook'en.

Se reportage fra Friis og Moltke-boligen på billedet

Spildt
© iStock

Man skal ikke græde over spildt mælk eller kaffe, man skal bare tørre det op. Vi håber, det giver sig selv. Den gyldne regel er tørre op, så snart der er røget noget på gulvet eller andre gode steder.

Det er dog ikke altid, man opdager, at man har spildt et eller andet. Af den grund er det godt at bygge en rutine ind, når du alligevel laver din daglige lynrengøring. Scan gulvet og tag det værste. Så kan du gemme knofedtet til den ugentlige hovedrengøring.

Karkluden
© iStock

Egentlig bør en karklud eller en køkkensvamp have et liv, der er ligeså kort som døgnfluens. Det betyder ikke, at du skal smide dem ud i skraldespanden, før du går i seng.

Du kan give svampene en tur i opvaskemaskine eller smide karkluden med i vaskemaskinen. Mikroovnen kan også bruges til at gøre svampen ren (hvis du lægger den ind halvvåd).

Kilde: Thekitchn.com