Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

3 køkkentrends du skal kende

Vi har samlet de tre stærkeste køkkentrends, du skal kende netop nu. Find inspiration til, hvordan du kan tilpasse dig disse nye trends lige her.

Farvede fronter, øget fleksibilitet og mobilitet, bæredygtighed og nostalgi samt ny teknologi og smarte features – vi har samlet nogle af de stærkeste køkkentrends netop nu. Find en oversigt og få en shoppeguide lige her.

Trend 1: Sæt kulør på dit køkken

Invitér farve nuancerne ind i dit køkken og få et mere farvestrålende køkken. Dette skaber personlighed og kontrast til det eller så hvide skandinaviske køkken.

Multiform

© Multiform

Modellen form 1 lanceres nu i nye farver. Her ses det i en dueblå farve. Pris på forespørgsel, Multiform.

JKE

© JKE

Det naturlige materiale linoleum er gennem generationer blevet brugt til bordplader og gulve. I samarbejde med den norske designer Halvor Bakke har JKE nu udviklet et køkken i linoleum, som både er slidstærkt, blødt at røre ved og let at rengøre, pris for en hel køkkenopsætning fra 175.000 kr., JKE.

HTH Køkkener

© HTH Køkkener

Grøn køkkenø i lakfarvet egetræ er tilført en hvid corestone-bordplade for at skabe blikfang i en ellers stram nordisk designramme, pris på forespørgsel, HTH Køkkener.

Svane Køkkenet

© Svane Køkkenet

Det havblå køkken har integrerede Smart-greb i sort, som skaber et lidt 50’er-agtigt udtryk. Som vist fra 68.400 kr., Svane Køkkenet.

Garde Hvalsøe

© Garde Hvalsøe

Garde Hvalsøe har lavet en variation over deres køkken Minimal Design og fundet en teknik, hvor de kan lime farvet linoleum direkte på skufferne, pris på forespørgsel, Garde Hvalsøe.

Peter Klint

© Peter Klint

Tårbæk Køkkenet er håndlavet af snedker Peter Klint. Det er udformet af solidt røget egetræ og malet træ, som fås i flere farver. Bakker og riste kan tages ud, byttes rundt og bruges som ekstra flader på bordet, fra 112.500 kr., peterklint.dk.

Kvik

© Kvik

Sort og enkelt snedkerkøkken skaber et roligt udtryk i hjemmet. Prato Black er mat i farven og har en fløjlsblød overflade. Køkken som vist fra 36.095 kr., Kvik.

Trend 2: Mobilt og Fleksibilitet

Byd velkommen til fremtidens køkken, som med sine nye features, kan gøre din hverdag meget lettere.

Boffi

© Boffi

Combine er navnet på et køkken designet af Piero Lissoni. Det kompakte køkken kan sættes sammen af elementer, som kan trækkes ud, sættes til, flyttes rundt på osv. Pris på forespørgsel, Boffi.

Lago

© Lago

Fusion Kitchen er designet af Daniele Lago og kombinerer aldret egetræ med marmor og digitalt-skåret glas og skaber på den måde et sofistikeret udtryk af sammensatte elementer, Lago.

Abimis

© Abimis

Køle-møbel inspireret af det professionelle køkken i stil og praktik. Kan sammensættes af forskellige køleelementer, som afspejler ens indkøb, så de bedst muligt præserverer ens madvarer, Abimis.

Copenhagen Square

© Copenhagen Square

Modulbaserede køkkener skaber fleksibilitet, fordi man kan sammensætte elementer, som man vil, rykke rundt og bygge til. Her er det et modul fra Copenhagen Square, fra 75.000 kr. pr. modul.

Aran Cucine

© Aran Cucine

Aran Cucine

© Aran Cucine

Smart Living er et begreb, som vi vil høre meget mere til i fremtiden. Vi skal optimere i forhold til praktik, til plads, teknologi etc. I fremtiden skal vi have flere funktioner på mindre plads.

Hertil tilbyder Aran Cucine en "smart" løsning med deres nye køkken Met, som er et simpelt bord, som kan forvandles til et køkken med alle de funktioner, som et sådant skal rumme, samtidig med at det er et æstetisk møbel, som kan passe ind i enhver stue, Aran Cucine.

Trend 3: Bæredygtighed og Nostalgi

Bæredygtighed er en altoverskyggende megatrend, der også har fundet sin vej ind til køkkenet. Følelsen af nostalgi har ligeledes fået sin indpas i køkkenet, hvor det nye design er inspireret af fortidens designklassikere.

1920 Riva

© 1920 Riva

Det bæredygtige naturlige køkken vinder frem side om side med al den nye teknologi. Vi bliver mere og mere bevidste om, hvordan vi forbruger, og hvad vores forbrug gør ved vores omgivende verden.

Her er det et køkken fra det italienske firma 1920 Riva, som er produceret i 100 % naturligt materiale, behandlet med naturlige olier og i et design, som holder over tid, 1920 Riva.

Ikea-hack

© Camilla Hey

En bæredygtig idé som har vundet frem de seneste år, er det såkaldte Ikea-hack, hvor Ikeas solide grundmoduler tilføres nye fronter, som kan tilpasses den enkeltes smag og behov. Dels kan man få et smukt skræddersyet køkken til færre penge, dels kan man nøjes med at skifte fronten, hvis man trænger til et nyt køkken, i stedet for at udskifte det hele.

Brands som Reform og & Shufl har især gjort sig bemærket med denne idé, men også det aarhusbaserede brand Form Plus tilbyder snedkerlavede fronter til Ikea-modulerne. Her er det køkkenet Eva med stålbordplade og låger i naturligt egetræ.

Invita

© Invita

Nostalgien hersker i en række nylancerede køkkener, som dette fra serien Square fra Invita. Det er lavet i sort eg, og de særlige fyldninger på fronterne giver køkkenet et klassisk præg, som skaber modspil til de mere moderne elementer som stålreolen, messingarmaturet og barstolene ved køkkenøen, fra 109.395 kr., Invita.

Kvänum

© Kvänum

Kvänum

© Kvänum

Hos kvänum dyrker man ligeledes det nostalgiske, og her har man søgt helt tilbage til 1700-tallet for at hente inspiration til et nyt køkkendesign.

Her er det et Real Classic Karleby-køkken, som blev udviklet til en gammel herregård uden for Stockholm fra 1760. Stilen er enkel klassicisme kombineret med mere moderne finesser som fx det rillede glas og indbygget led-lys, fra 575.000 kr. for køkkenet som vist, inkl. komfur, hvidevarer, levering, montering og håndmaling på stedet, Kvänum.

LÆS OGSÅ: Sådan skal dit køkken se ud i 2019

Relaterede Artikler