4 køkkentrends du skal kende

Vi har samlet de fire stærkeste køkkentrends, du skal kende netop nu. Find inspiration til, hvordan du kan tilpasse dig disse nye trends lige her.

De store køkkentrends

Fire tendenser præger vores køkkener. Naturlige materialer fylder mere.

Træ får lov at stå frem med sine organiske årtegninger. Bæredygtighed er ligeledes et princip, som er kommet for at blive. Desuden er vi blevet modigere og boltrer os i farver.

Sidst, men ikke mindst, nyder vi skræddersyede løsninger, som passer til vores unikke behov.

Første trend: Træ

Uanset om du er til en naturlig, olieret eller bejdset variant, så kan du roligt investere i et trækøkken. Det er tidløst, naturligt og gedigent, og træets struktur og mønstre giver ethvert køkken dets eget unikke særpræg.

// Køkkenø i træ med praktisk stålbordplade.

© Det Mondæne Skur

// Køkken i eboniseret eg, som er en naturlig indfarvningsmetode, som benytter træets egen garvesyre.

© Nicolaj Bo

// Farvebejdset eg, i farven Muldvarp, giver Multiforms model Form 1 et nyt udtryk, fordi bejdsen fremhæver de elegante detaljer og egetræets smukke strukturer og aftegninger.

© Multiform

// Arkitekttegnet køkken af arkitekt Jens Lind. Elementerne er udført af en snedker i lakeret birkefiner med huller som greb.

© Danske Boligarkitekter, Christina Kayser Onsgaard

// Tacto er navnet på et nyt køkken hos Kvik designet af byKATO. Det fås i lys og mørk egefiner samt lysegrå folie.

© Kvik

// Lundgaard Tranberg, model i douglas-gran med en fladstålsbordplade.

© Garde Hvalsøe

Anden trend: Bæredygtighed

Tænk bæredygtigt, og vælg gode, solide materialer, som kan holde hele livet, eller miljøvenlige materialer som bambus, kork eller linoleum.

Trænger man til forandring, kan man nøjes med at skifte fronterne, ligesom man bør tænke over at vælge energirigtige hårde hvidevarer.

// Gode materialer som sortbejdset ask, bordplader i Nero Marquina-marmor og et Vola-armatur i rå messing kan vare hele livet, hvis man passer godt på dem.

© Olav Eriksen

// Bambus er den hurtigstvoksende plante i verden og dermed god til bæredygtig produktion. Her er det brugt som rammen på et køkken hos Køkkenskaberne.

© Køkkenskaberne

// Skift dine fronter, og genbrug indmaden i dit gamle køkken som her.

© &Shufl

// Linoleum er et naturligt materiale lavet af linolie, harpiks, kalk og kork-, sten- og træmel. Samtidig er det slidstærkt og let at rengøre, og derfor fungerer det godt i et køkken. Her ses det på skabe i JKE’s køkkendesign af Halvor Bakke.

© JKE

// En egetræsfineret højskabsvæg og linoleumsø. Alt egetræ fra FSC-mærkede leverandører.

© Nicolaj Bo

// Sense er navnet på en ny serie af intuitive hårde hvidevarer
til køkkenet, som selv justerer op og ned alt efter den mad, som skal tilberedes, så man undgår at bruge unødig energi.

© Electrolux

Tredje trend: Blågrønne farvespil

Vi er blevet modigere, når det kommer til indretningen af vores hjem, og man ser flere og flere farver – også i køkkenet. Ud over den gule farve er det især nuancer af blå og grøn, som gør sig bemærket.

// Axis køkkendesign i farven petroleum fra Designa.

© Designa

// Blåt køkkenunivers med forrammelåger i asketræ fra Broby-serien, der her er blevet håndmalet i en flot, næsten elektrisk blå nuance, Hague Blue fra Farrow & Ball.

© Kvänum

// Støvet oliven giver et sart, men friskt pust til køkkenet under loftet, hvor alle køkkenelementer fra Tvis Køkkeners Vision-serie er skræddersyet til rummet.

© Tvis Køkkener

// Der er smæk på farverne i Muller Van Severens nye køkkendesign for Reform. Fronterne er lavet i det vokslignende materiale polyethylen, som normalt bruges til skærebrætter. Hverdagsmaterialet får legende modspil af marmor og messing.

© Reform

// Er et farvet køkken lige modigt nok til din smag, kan du også vælge et mere klassisk køkken og så farvelægge væggen bagved, som her hos Stilleben. Her er fronterne dog håndmalet, hvilket i sig selv giver et spændende spil til rummet.

© Stilleben

// Den havblå Surface-front har en blød overflade, som får modspil af det firkantede Smart-greb, som er et nyudviklet greb fra Svane Køkkenet.

© Svane Køkkenet

Fjerde trend: Skræddersyede køkkener

Vi efterspørger i stigende grad unikke løsninger til vores køkkener. Ud over de snedkerlavede køkkener, som i sagens natur er
“skræddersyede”, er der i dag også flere køkkenfirmaer, som imødekommer specifikke ønsker og behov.

// Matrikula Studio – det ligger næsten i navnet. Arkitekt Camilla Piltoft og designer Michael Ubbesen tager udgangspunkt i matriklen og laver skræddersyede løsninger ud fra arkitekturen og dens materialer og detaljer.

© Matrikula Studio

// Ikke to køkkener er ens, når man kigger i Københavns Møbelsnedkeris portefølje. Her er det en køkkenø med stålfronter, højskabsvæg med massiv røget egetræslameller, brunerede detaljer og en bordplade i granit.

© Københavns Møbelsnedkeri

// Kombinér produkter fra flere firmaer som her. Træarbejdet er udført af Woodenmind, stålmodulet er fra Alpes Inox, og de hvide lavasten, som udgør køkkenøens ramme, er fra Made a Mano.

© Made a Mano, Woodenmind, Alpes Inox

// Hos Reform kan du vælge imellem en række forskellige designere, vælge dine egne fronter og sammensætte moduler efter behov. Et af de nyeste design er dette af David Thulstrup.

© Reform

// Hos Bo-tikken kan du, i samarbejde med designere, personligt få tilpasset design, materialer og farver i dit snedkerkøkken.

© Bo-tikken