11 køkkenprodukter til slowfood-enthusiasten
Slowfood er madlavning, der kombinerer smagfuld mad og en sund livsstil. Med disse 11 køkkenprodukter får du et velsmagende resultat, hvor råvarerne bliver udnyttet til fulde!
AfSlow cooking er en smart madlavningsmetode, hvor maden får lov at blive klar ved lav varme over længere tid. Den lave varme gør, at smagen bliver mere koncentreret og den lukkede gryde gør, at alle næringsstofferne bliver i råvarerne.
En stegeso hjælper dig med at lave veltilberedte, rustikke og sunde retter. Du kan stort set lave alt i en stegeso, og den er særligt velegnet til efterårets mere kraftige simreretter.
Denne opskrift på kylling med chorizopølser har en kraftig og lækker smag, og er perfekt at lave i en stegeso.
Le Creuset stegeso stentøj 2,5 liter, 399,95 kr.,Le Creuset/ Imerco.
Smagen af røg er blevet populær i gourmetkøkkenerne, og med en røggryde kan du selv ryge dine madvarer hjemme i køkkenet. Ovenikøbet uden at hele huset lugter af røg bagefter!
Med en slow juicer får du en sundere og mere næringsrig juice. I modsætning til traditionelle juicemaskiner med knivblade, så kværner slow juiceren frugt og grøntsager, hvilket gør, at vitaminer og enzymer bevares.
Sous Vide betyder "under vakuum" og med en Sous Vide-maskine tilbereder du vakuumpakket kød eller grønt i et tempereret vandbad. Næringsstofferne i maden bliver, hvor de skal være, og maden bliver tilberedt til perfektion.
Sous Vide, 'Precision', 3.059 kr. i vejl. udsalgspris, OBH Nordica/ Kitchenone.dk.
Med en vakuumpakker forhindrer du dannelse af bakterier i maden og forlænger holdbarheden op til fem gange. Du kan altså købe sæsonens gode råvarer og nyde den høje kvalitet i lang tid.
Mad lavet i en høkasse er bæredygtigt, nemt, stressfrit og velsmagende. Du kan købe en høkasse på Hoekasse.dk eller bygge din egen af en kasse med fast låg og bund samt islorende materialer som vattæpper eller liggeunderlag.
En tagine er et specielt glaceret lerfad med kegleformet låg, som bruges til at bevare mest smag og armoa i maden.
Få en lækker opskrift på en tagine med lam, abrikoser og kikærter her.
Le Creuset tagine, 31 cm, 3,3 liter. 1399 kr. Le Creuset v/Hjem.dk
Almindelig hjemmelavet is er ofte en stenhård og kedelig affære, fyldt med skarpe iskrystaller. Men med en ismaskine vil din hjemmelavede is nå helt nye højder!
Med en ismaskine kan du eksempelvis lave lækre ispinde med vanilje eller en skøn jordbærsorbet.
Ismaskine, fås i sort og hvid, 4.899 kr., Nemox/ Kitchenone.dk.
En god måde at bevare smag og vitaminer fra frugt og grønt er tørring - og her er en dehydratoren stor hjælp. Den kan også bruges til at tørre fx urter, kød til beef jerky eller tilberede raw food.
Det er ikke så svært at lave hjemmelavet pasta, og med en pastamaskine er det endnu nemmere.
Se, hvordan du laver fantastiske raviolier med spinat og ricotta her.