10 kogebøger, der inspirerer

Savner du inspiration i køkkenet? Se vores bud på bøger, der kan give dig inspirationen og lysten til at lave mad tilbage.

Desserter fra Stangas af Nikolaos Strangas

Bogen forkæler i den grad din søde tand med mange forskellige slags desserter. Til fælles for alle opskrifterne er, at de ser overvældende ud, men faktisk er forholdsvis nemme at lave selv, 300 kr., Peoples Press

Læs også: Chokolademoussekage

Juice & co. af Louisa Lorang

Få et skønt skud vitaminer med Juice & co. Samtidigt lærer du at omdanne dine grøntsager og frugter til den lækreste friskpresset juice, 150 kr., Lindhart og Ringhof

Læs også: Tærte med syltede appelsiner

Værd at vide om vin af Nana Wad

Er du nybegynder i vines verden? Men vil gerne lære mere? Så er Nana Wads bog lige noget for dig. I bogen bliver du introduceret til forskellige vinbegreber og regler på en pædagogisk måde, 300 kr., Lindhart og Ringhof

Læs også: Pirogger til suppe, vin, øl og te

Naturens spisekammer af Anette Eckmann

Naturen byder på meget mere end vi umiddelbart tror. Anette Eckmann tager dig med i naturen og viser dig, hvilke ting du kan spise og hvilke du ikke kan. Bogen fungere som et overskueligt opslagværk, 295 kr., Politikens Forlag

Læs også: Sommerens spisekammer

Bagebog af Claus Meyer

Claus Meyer har for længst slået sit navn fast som en alsidig kok og forretningsmand. I denne bog har han samlet alle sine kendte bageopskrifter. Lær at bage Ølandshvedeboller eller de syndige kanelsnurrer, 400 kr., Lindhart og Ringhof

Læs også: Claus Meyer bager bare bedst

Sunde grønne retter af Anne Hjernøe

Anne Hjernøe giver dig inspiration til, hvordan du får mere grønt i din hverdag. Der er fokus på sundhed og god mad. Det skal være let at spise sundt og grønt uden at være fanatisk, 255 kr., Politikens Forlag'

Læs også: Spinatsuppe

Ost på bordet af Camilla Bojsen-Møller

Bogen er skrevet til dem, der er vilde med ost, men som altid ender med de samme tre oste i indkøbskurven. Få inspiration til, hvordan du kan bruge ost i maden på mange forskellige måder, 100 kr., Samvirke (udkommer 23. Marts)

Læs også: Danske oste med cognacmarinerede rosiner

Sølvskeen

”Sølvskeen” kan bedst betegnes som det italienske svar på Frøken Jensens Kogebog. Det er en grundbog i det italienske køkken og folkeeje blandt sydeuropæerne. Find den klassiske opskrift på Risotto eller lær forskellen på de mange typer Parmasan ost, 500 kr., Lindhart og Ringhof

Læs også: Italiensk pasta med artiskok

Hermans aftensmad af Thomas Herman

De fleste mennesker tror, at kokke udelukkende lever at gourmetretter, men det er langt fra sandheden. Personalemaden på restauranter skal være nemt, hurtigt og billigt. Det er netop disse opskrifter, som Thomas Herman har nedskrevet i bogen, 300 kr., Lindhart og Ringhof

Læs også: Kokkenes eget køkken

Webers Grillbibel af Jamie Purviance

Sommeren nærmer sig, og derfor kan du allerede nu gå i træningslejr til de lange varme sommeraftner i haven. Webers Grillbibel indeholder alt, du skal vide om din gril, hvad enten du har den store kuglegrill eller den lille bordversion, 300 kr., Lindhart og Ringhof

Læs også: Ørred på grill med fennikelsalat