1. Sådan laver du krystalklare isterninger
Hvor simpelt kan det være? Krystalklare isterninger pynter i drinks. Heldigvis er de nemme at lave. Du skal blot koge vandet, inden du fryser dine isterninger ned, så vil isterningerne stå så klare som glas.
2. Undgå stivfrossen is
Opbevar din portionsis i forseglede plastikposer I fryseren. Det vil sikre, at isen ikke er hård som sten, når du med kort varsel tager isen ud for at spise den.
3. Undgå, at vandet koger over med en grydeske
Anbring en træske hen over gryden med det vand, der skal bringes op til kogepunktet. Grydeskyen vil forhindre, at vandet løber over.
4. Sådan tjekker du, om æggene er friske
Æggenes “adfærd” i vandet afslører, om de er friske. Flyder ægget ovenpå, er det for gammelt og ikke værd at spise. Ligger det sig horisontalt (såvidt det nu er muligt for et æg...) er det perfekt! Løfter ægget bagenden, er det ca. en uge gammel. Står det med bunden nedad, er det 2-3 uger gammelt.
5. Kog æg i en ovn
Spar på vandet (... og vær ødsel med varmen). Et æg kan også "koges" i en ovn. Her er der også plads til flere æg ad gangen, hvis det skulle være nødvendigt. “Ovnkog” æggene i 15 minutter på 165 grader.
6. Red oversaltet gryderet med en kartoffel
Hov! Stod der en teskefuld salt - og ikke en skefuld i opskriften?!
Heldigvis har man kartofler til den slags. Skræl en kartoffel og put den ned i væsken i gryden. Kartoflen vil suge en del af den uønskede saltede smag til sig - måske endda den hele .
7. Undgå, at fisken sætter sig fast på grillen
Grill fisken oven på nogle skiver citron på grillristen. Dette lille trick vil både få fisken til at smage bedre samtidig med, at det vil forhindre, at fisken gror fast på risten
8. Hold vinen kold med druer
Smid et par frosne druer ned i dit glas, inden du går i gang med at drikke vinen. Det vil holde vinen kold uden at ødelægge og udvande smagen.
9. Rul citronen, før du presser den
Få mere saft ud af citronen ved at rulle den frem og tilbage i hånden på en hård overflade - typisk på køkkenbordet. På den måde kollapser membranerne inde I citronen, så saften letter vil frigives, når du kommer så langt.
10. Skræl ingefær på den rigtige måde
Glem kartoffelskrælleren og urtekniven, når du skræller ingefær. Det bedste redskab, der bevarer mest muligt af det spiselige ingefærkød, er en ske. Læs mere om at skrælle ingefær med en ske på Boligmagasinet.
Kilde: healthyfoodhouse.com