
9 hemmelige køkkentricks, som kun kokke kender til
Vil du være en succes i køkkenet, så skal du have en bunke kokketricks i ærmet: kog æg i ovnen, skræl ingefær med ske. Se og lær de ti nemme tricks.
Af — 21. september 20161. Sådan laver du krystalklare isterninger
Hvor simpelt kan det være? Krystalklare isterninger pynter i drinks. Heldigvis er de nemme at lave. Du skal blot koge vandet, inden du fryser dine isterninger ned, så vil isterningerne stå så klare som glas.
2. Undgå stivfrossen is
Opbevar din portionsis i forseglede plastikposer I fryseren. Det vil sikre, at isen ikke er hård som sten, når du med kort varsel tager isen ud for at spise den.
3. Undgå, at vandet koger over med en grydeske
Anbring en træske hen over gryden med det vand, der skal bringes op til kogepunktet. Grydeskyen vil forhindre, at vandet løber over.
4. Sådan tjekker du, om æggene er friske
Æggenes “adfærd” i vandet afslører, om de er friske. Flyder ægget ovenpå, er det for gammelt og ikke værd at spise. Ligger det sig horisontalt (såvidt det nu er muligt for et æg...) er det perfekt! Løfter ægget bagenden, er det ca. en uge gammel. Står det med bunden nedad, er det 2-3 uger gammelt.
8. Rul citronen, før du presser den
Få mere saft ud af citronen ved at rulle den frem og tilbage i hånden på en hård overflade - typisk på køkkenbordet. På den måde kollapser membranerne inde I citronen, så saften letter vil frigives, når du kommer så langt.
9. Skræl ingefær på den rigtige måde
Glem kartoffelskrælleren og urtekniven, når du skræller ingefær. Det bedste redskab, der bevarer mest muligt af det spiselige ingefærkød, er en ske.