© iStock

10 hemmelige køkkentricks, som kun kokke kender til

Vil du være en succes i køkkenet, så skal du have en bunke kokketricks i ærmet: kog æg i ovnen, skræl ingefær med ske. Se og lær de ti nemme tricks.

1. Sådan laver du krystalklare isterninger

Hvor simpelt kan det være? Krystalklare isterninger pynter i drinks. Heldigvis er de nemme at lave. Du skal blot koge vandet, inden du fryser dine isterninger ned, så vil isterningerne stå så klare som glas.

2. Undgå stivfrossen is

Opbevar din portionsis i forseglede plastikposer I fryseren. Det vil sikre, at isen ikke er hård som sten, når du med kort varsel tager isen ud for at spise den.

3. Undgå, at vandet koger over med en grydeske

Anbring en træske hen over gryden med det vand, der skal bringes op til kogepunktet. Grydeskyen vil forhindre, at vandet løber over.

© healthyfoodhouse.com

4. Sådan tjekker du, om æggene er friske

Æggenes “adfærd” i vandet afslører, om de er friske. Flyder ægget ovenpå, er det for gammelt og ikke værd at spise. Ligger det sig horisontalt (såvidt det nu er muligt for et æg...) er det perfekt! Løfter ægget bagenden, er det ca. en uge gammel. Står det med bunden nedad, er det 2-3 uger gammelt.

5. Kog æg i en ovn

Spar på vandet (... og vær ødsel med varmen). Et æg kan også "koges" i en ovn. Her er der også plads til flere æg ad gangen, hvis det skulle være nødvendigt. “Ovnkog” æggene i 15 minutter på 165 grader.

Kartoffel til køkkentrick: gør gryderetter mindre salte.
© iStock

6. Red oversaltet gryderet med en kartoffel

Hov! Stod der en teskefuld salt - og ikke en skefuld i opskriften?!

Heldigvis har man kartofler til den slags. Skræl en kartoffel og put den ned i væsken i gryden. Kartoflen vil suge en del af den uønskede saltede smag til sig - måske endda den hele .

7. Undgå, at fisken sætter sig fast på grillen

Grill fisken oven på nogle skiver citron på grillristen. Dette lille trick vil både få fisken til at smage bedre samtidig med, at det vil forhindre, at fisken gror fast på risten

8. Hold vinen kold med druer

Smid et par frosne druer ned i dit glas, inden du går i gang med at drikke vinen. Det vil holde vinen kold uden at ødelægge og udvande smagen.

© iStock

9. Rul citronen, før du presser den

Få mere saft ud af citronen ved at rulle den frem og tilbage i hånden på en hård overflade - typisk på køkkenbordet. På den måde kollapser membranerne inde I citronen, så saften letter vil frigives, når du kommer så langt.

10. Skræl ingefær på den rigtige måde

Glem kartoffelskrælleren og urtekniven, når du skræller ingefær. Det bedste redskab, der bevarer mest muligt af det spiselige ingefærkød, er en ske. Læs mere om at skrælle ingefær med en ske på Boligmagasinet.

Kilde: healthyfoodhouse.com