Småt og smukt køkken

Små og smukke køkkener

Vi har samlet en masse lækre løsninger og inspiration til dit lille køkken. Find inspiration her, så du kan modargumentere alle, der fortæller dig, at "size matters".

'Lillle køkken, mini køkken, eller mikroskopisk køkken' er måske ord du kan genkende og vil anvende om eget køkken? Det kan virke håbløst at indrette et køkken, hvor der ikke synes plads til køkkenø eller vinkøleskab, men fat mod! Vi har samlet en masse tips og lækre løsninger til dit lille køkken.

Optimal opbevaring

Opbevaring er nøglen til et lille køkken. Hver plads skal udnyttes maksimalt, hvilket kan være lettere sagt end gjort. Første led i processen mod et funktionelt lille køkken er organisering.

Stategisk placering

Overvej nøje, hvor du placerer dine køkkenredskaber ift. hvor ofte du bruger dem. Tallerkner, glas og kopper skal gerne være nemme at få fat på, hvor kagerullen og sprøjteposen kan komme op i skabe, du skal bruge en stol for at nå.

Skræddersyet vinkelkøkken

Her bliver rummets vinkler udnyttet til fulde, så ingen cm går til spilde. Desuden kan det være en god idé, at investere i en større håndvask til det lille køkken. Dette lyder måske modsigende, men på denne led kan du spare pladsen væk, den store opvaskemaskine kræver.

Rolige farver til øjet

Her ses endnu et køkken, hvor vinklerne er udnyttet, så det lille køkken opnår sit fulde potentiale. De lyse nuancer i køkkenet er med til at gøre køkkenet større, da lyse rum virker større end mørke rum. Hvis du er ejer af et mini køkken, du ønsker skal fremstå større, så er det lyse nuancer, du skal rette blikket mod. Dette betyder dog ikke, du skal skræmmes væk fra at anvende farve i dit køkken, men meget mørke farver, kan få køkkenet til at virke mindre. Du kan med fordel vælge et farvet køkken som dette til hvide vægge eller nøjes med at male en enkelt væg, hvis du ønsker en mørk farve i køkkenet.

Dekorative løsninger til opbevaring

Over køkkenvasken hænger en glashænger, som både er dekorativ og praktisk, når det kommer opbevaring. Små løsninger som en glashænger i messing er med til at gøre et lille køkken større.

Feminint køkken med terrazzo

Dette lille køkken er feminint og åbent. Her er der blevet sorteret ud i køkkenredskaberne. Når du sorterer, kan du spørge dig selv, om du virkelig har brug for 12 rødvinsglas og 12 hvidvinsglas eller om et slags glas går an. På denne led undgår du, at de køkkenredskaber du aldrig bruger, vil optage dyrebar plads i dit lille køkken.

Orden inviterer til madlavning

Når du har et småt køkken, så er orden og oprydning vigtige faktorer. Rod på køkkenbordet inviterer ikke til madlavning. Prøv så vidt muligt at holde bordpladsen fri fra rod og for mange køkkenredskaber.

Dekorative detaljer

Hvis du ikke har plads til at gemme alle køkkenredskaber i skabe og skuffer, så findes der produkter, der hjælper med at holde dit køkken ordentligt på dekorative måder. En magnetisk knivholder holder styr på de skarpe knive og sørger samtidig for, at dit køkkenbord er ryddet.

Få spiseplads i det lille køkken

De helt små køkkener har sjældent plads til en køkkenø. Et højt køkkenbord giver dig både et sted, hvor du kan spise, men kan samtidig fungere som din egen lille køkkenø. Således slår du to fluer med ét smæk, da du både får plads til spisning og en god arbejdsplads, når du skal udfolde dine kulinariske evner. Vælg et par barstole, der kan stå under bordet, for at spare plads.

Overskabe skaber løsninger

Få mere opbevaringplads med overskabe, der går op til loftet. Mange køkkenskabe har luft mellem overskabene og loftet, men i et lille køkken er det oplagt at få høje overskabe, der går helt op til loftet. Dette giver dig mere skabsplads og du vil samtidig undgå det støv, der normalt vil samle sig over skabene.

Små spisepladser

Hvis du har et smalt køkken, så giver de høje overskabe dig også en anden mulighed. Grundet den ekstra skabsplads kan du nøjes med køkkenskabe i den ene side, hvilket åbner op muligheden for en lille spiseplads i den anden side. Dette er noget, mange ejere af mini køkkener savner.

Mini køkken i industrielt look

Dette mini køkken er industrielt og funktionelt. Grundet størrelsen er det vigtigt at holde køkkenet ryddeligt. Køkkenskabe og hylde er holdt i samme materiale, imens farvepaletten er i dæmpede nuancer. Dette er med til at skabe et roligere udtryk, da mange forskellige materialer og kraftige farver kan skabe uro i små køkkener.