Jeg går lige i sauna, skat

Du trykker på kontrolpanelet, og ud af skabet folder sig en ... hjemmesauna, komplet med bænk osv. Du kan lige nå en tur inden maden. Det tyske firma Klafs har skabt en sammenklappelig sauna.

Hjemmesaunaen, der klappes sammen i et skab
© Klafs

Selvfølgelig er det tysk - på den gode måde. For hvem ville ellers knokle i årevis for at genoplive hjemmesaunaen og få en meget vanskelig teknoliogi til at passe ind i et skab?

Firmaet hedder Klafs, og produktet, en hjemmesauna, som kan klappes sammen efter brug, har fået navnet S1.

S1 folder sig ud på 20 sekunder
© Klafs

Den fantastiske anordning er bygget, så den kan være i det, der svarer til en bogreol - i sammenklappet form er den kun 60 cm dyb.
Uden på skabet er et kontrolpanel, som skal have en enkelt melding, og herefter folder S1 sig ud på 20 cm. Puf! En sauna har bygget sig selv.

Langt fra 70'ernes hjemmesauna

Men hvorfor egentlig konstruere en sauna til hjemmet? Blev vi ikke netop klogere i 70'erne, da alle hjemmesauanerne forblev ubrugte og endte som pulterum?
Igen skal vi nok til Tyskland for at forstå fænomenet. Tyskerne har en mere udviklet fællesbadskultur og elsker også saunaer.

Gode, gedigne træsorter

Der er valgt lettere og mere elegante træsorter til S1, end man normalt forbinder med saunaer, for eksempel vokset valnøddetræ.