© Alexander Lamont

Vilde vægge

De fantastiske håndlavede træpaneler giver med garanti dit hjem et helt nyt og anderledes look.

© Alexander Lamont

Nyt look – gammel teknik

Den franske designer Alexander Lamont præsenterede for nylig sin seneste kollektion, som består af kunstneriske træpaneler til væggene. Lamont er inspireret af østens design, som han omsætter til en europæisk kontekst. Derfor er panelerne skåret i træ eller udført ved at lægge strå i mønstre – en ældgammel teknik, som er forsvundet ud af hjemme i nyere tid, forklarer Lamont.

Farver og mønstre på væggen

Ved at indfarve strå eller træ i forskellige mere eller mindre nuancer og kombinere disse i geometriske mønstre opnår Alexander Lamont en forbløffende effekt. Og hvor nogle af mønstrene nok vil være en anelse for dominerende i en kølig nordisk kontekst, er der andre, som vil se fantastisk ud på en enkelt væg, eller en del af en væg, i fx en entré.

Inspireret af workshops

Kollektionen, der meget passende har fået navnet Le Mur, er udviklet i forbindelse med en række workshops Alexander Lamont afholdt, hvor han blev inspireret til at tænke helt anderledes vægudsmykning ind i sit design. Han havde indtil da designet møbler og andre brugsgenstande.