Trends, vi helst ikke vil gense i 2016

En avocadosten af filt, dræbende selfiestænger, hackede æg ... Disse trends behøver ikke følge med os ind i 2016.

Filt og hjemmedyrkning i ét?
© Etsy

Her kombineres to ting, som hver for sig er ret hyggelige, men sammen er det ... besynderligt og siger noget om trends, der løber fra os. Eller også er det udslag af en særlig god humor.
Det er sjovt at hjemmedyrke avocadoer, og filt er et genialt materiale, men hvorfor i alverden parre de to?

Indrammet lommefilosofi

2015 flød over med citater. På Facebook, Instagram - og indrammet i boligen. Men ikke alle 'visdomsord' står distancen, og vi tænker, at 2016 bliver et år, hvor der ryddes ud i de største floskler - især dem, der har overlevet i indretningen.
Tænk over, om det måske er tid til at skifte dem ud, du for eksempel har haft hængende på toilettet. Og indram i stedet gamle familiefotos, børnetegninger og andre klenodier.

Selfiestangen blev livsfarlig

Selfier i sig selv er ikke nyt, men året, der gik, trak fænomenet ned (eller op ...) på et plan, hvor selviscenesættelsen begyndte at blive livsfarlig. Da selfie-stangen kom, gik det helt amok. I nogle tilfælde var der oven i købet mennesker, som blev dræbt, da de for eksempel lænede sig for langt ud over en klippekant med iPhonen på stang og simpelt hen styrtede i døden.
Vi stemmer for, at nok er nok. Selvfølgelig vil der altid være mennesker, som gør dumme ting, men det er ikke interessant at se på for os andre i længden.

Food hacking - lad nu vores æg være

Begrebet 'hacking' ændrede sig pludselig og blev noget, man gør ved for eksempel IKEA-møbler. Du hacker en billig kommode, dvs. laver den om, så den får et helt nyt look.
Men hacking greb om sig og, ja, gik over grænsen, især, synes vi, når det gælder madlavning. Det er sjovt til børnefødselsdage, men lad nu vores spejleæg være.

Apple Watch - hvad skal vi med det?

En smartphone som ur eller et ur som smartphone? Ikke mange eksperter har troet på Apple Watch som en kæmpe succes på linje med iPad og iPhone, og der har da heller ikke ligget et mange æbleure under juletræet i år.
Enten er Apple forud for sin tid, eller også vil vi bare aldrig komme til at gå rundt med vores telefon på håndleddet.

Læs mere om forbrug i 2016 i Market Watch

Stenalderen har ringet ...
© Paleo Lifestyle

Stenalderen har ringet og vil have deres kødlunser og kornsorter tilbage.
Madtrenden 'paleo' peakede for nogle år siden og får ikke længere den samme opmærksomhed, og det synes vi er rimeligt nok. At tilberede maden 'som i stenalderen' er besværligt og ufestligt, hvis det tager overhånd.

Den velredte seng er ikke sund

Det er måske ikke ligefrem en trend at rede sengen hver dag, men vi gør mere og mere ud af soveværelset.
Dog bør vi glemme alt om det fornuftige i at lægge sengetæpper mv. på sengetøjet hver morgen. Støvmider stortrives i sengetøj, som dækkes til og ikke luftes.