Trend: Støvede farver

Designugen i Milano er årets allervigtigste designbegivenhed, og en af årets største trends er design i støvede farver. Vi har fundet 7 nyheder i galleriet her.

Dusty er det nye ord i forhold til farver. Paletten skal nemlig være støvet og afdæmpet, ikke i den 1950’er-skala, som vi har set de senere år, men mere i nye frugt- og naturfarver, bl.a. fersken og rust. Vi så også en tendens til Memphis-farver fra 1980’erne. Og de stærke farver, fx rød, poppede op hist og her, men langt de fleste firmaer havde “støvet” farverne af.
Danske Fritz Hansen har igen samarbejdet med spanske Jaime Hayón, hvilket blandt andet har resulteret i loungestolen Fri.

Spanske LZF viste den nye væg/loftslampe Cervantes designet af tyske Burkhard Dämmer, der har brugt tynde stykker træfinér til at skabe et smukt mønster.

Den runde sofa Scarlett er et gigantisk afslapningsmøbel af designeren Jean-Marie Massaud for italienske Poltrona Frau.

Carlo Colombos Majal-seng for Flou er nærmest majestætisk i al sin vælde.

Bordet Saen er nærmest et kunstobjekt, hvor en skulpturel betonbase kombineres med flader i forskellige materialer. Skabt af Gabriele og Oscar Buratti for italienske Alias.

Belleville er en ny møbelserie fra Vitra, hvor de franske Bouroullec-brødre har blandet forskellige materialetyper - her plast og træ.

Ki-Oke-bordet af japanske Nakagawa Mokkougei, der kunne ses på udstillingen Japan Hand Made, er et eksempel på japansk håndværk, når det er aller- smukkest.