Trend: Daybeds

Efter at have haft sin storhedstid i 40'erne og 50'erne er daybed'en atter moderne, men det multifunktionelle møbel er langtfra en ny opfindelse.

Tre daybeds

Daybed'ens oprindelse går helt tilbage til det antikke Rom, Grækenland og Egypten - møblet er faktisk en tusindårig hyldest til hvilen.

Kig galleriet igennem og se de smukkeste daybeds på markedet lige nu.

Daybed - PK 80

Ønskemøblet for mange feinschmeckere og design- entusiaster er givet Poul Kjærholms elegante daybed

PK 80. Han havde en forkærlighed for stål og skabte en stribe funktionalistiske møbler i et knivskarpt formsprog. 95.368 kr., Fritz Hansen.

Daybed - OW150

Ole Wanschers superelegante OW150-daybed holder på alle planer et helt liv. Den er enkel og tidløs og af høj håndværksmæssig klasse. Fra 23.823 kr., Carl Hansen & Søn.

Lounge Chair - F42-E

Kongen af Bauhaus, Ludwig Mies Van Der Rohe, skabte en stribe funktionalistiske møbler, hvor enkelhed var et gennemgående tema. Her hans Suspended Lounge Chair, F42-E fra 1932, 16.600 kr. i flet med nakkepude i læder. Thorsen Møbler.

Bænk - Monforte

Monforte er en ny serie polstrede bænke skabt af britiske Jasper Morrison for italienske Cappellini. Designet er enkelt og udformet i smukke naturmaterialer. Fra 31.600 kr., Designambassaden.

Daybed

Den danske designer Anita Johansen har skabt en elegant daybed for Menu. Her er tale om skandinavisk enkelhed og ærlige materialer - her i asketræ og filt til 11.995 kr., Menu.

Daybed - Fusion

Skandinavisk og japansk design har ofte enkelheden tilfælles. Et godt eksempel er Fusion daybed, designet af Oki Sato fra Nendo designstudie i Japan. Fra 11.490 kr., BoConcept.

Daybed

Daybed designet af Christina Liljenberg Halstrøm og Margrethe Odgaard til udstillingen Included Middle. Madras og puder er håndbroderede. 50.000 kr., puderne koster 1600 kr. pr. stk. De er håndtrykte og findes kun i 6 eksemplarer. Begge dele kan købes hos Galleri Superobjekt.

Daybed - T904

Designeren Gastone Rinaldi har med T904 skabt et minimalistisk projekt af stålrør og træ for italienske Pontrona Frau. Æstetikken er hentet i 1950’erne, og puderne fås med betræk i læder eller tekstil. Bænk 9540 kr. Hynder fra 2430 kr., Designambassaden.

Daybed - Balcony

Den norske designerduo Vera & Kyte forsøger at transformere deres nysgerrighed til designs - som for eksempel møblet Balcony, der er en hyldest til pausen. Mere info på vera-kyte.com.

Daybed - Orgone

Marc Newsons organisk formede daybed Orgone i glasfiber er måske ikke det oplagte valg til en lur. Den er til gengæld en fryd for øjet - uanset om den står i snehvid eller en af de pangfarver, som også indeholdes i kollektionen fra italienske Cappellini. 28.000 kr., Designambassaden.

Savbriks

Savbriksen er designet af Ole Gjerløv-Knudsen i 1962. Den samles helt uden skruer. Benene spændes op med sisalreb efter det gamle savprincip. 4295 kr., Skovshoved Møbelfabrik.

Daybed - Pulse

Norske Noidoi Design Studie består af Kathrine Lønstad og Cosmin Cioroiu - begge uddannet i København. Deres daybed hedder Pulse og tager afsæt i det multifunktionelle rum - møblet kan både anvendes som bord og hvilemøbel. Endnu ikke prissat. Se mere på noidoi.no.

Daybed

Det danske designstudie OeO er det kreative kraftcenter bag Stellar Works Collection fra japanske Stellar Works. Kollektionen har stærke referencer til Bauhausstilen, hvilket tydeligt fremgår af denne enkle daybed. Fra 14.535 kr., Frama CPH.

Daybed - Sleeper

Den danskfødte møbelsnedker og designer Niels Bendtsen har fra sin base i Canada etableret designvirksomheden Bensen, hvorfra denne funktionelle daybed kommer. Sleeper fungerer både som sofa og som en enkeltseng og der er hverken gået på kompromis med form eller komfort. 19.500 kr. inkl. to puder. Agneta.

LÆS OGSÅ

Daybed - Paris

Der er høj klassikerfaktor over Bruno Mathssons smukke Paris-daybed, som han designede helt tilbage i 1936. Den har ramme af formspændt bøg og flettet gjord. Fås med hynde af tekstil eller læder. Fra 27.000 kr, Ralph Mortensen Agentur.

Daybed - Magi

Elegant, klassisk daybed designet af den italienske mester Antonio Citterio. Magi, fra italienske Flexform, er fremstillet i et tidløst look i læder og stål med knapper. Fra 45.540 kr., CasaLab.

Daybed

Den italienske møbelproducent Moroso og den spanske designer Patricia Urquiola er tæt forbundne. Hun står også bag Lowseat-kollektionen, som blandt andet indeholder en daybed/loungechair. Fra 18.000 kr., Imagecollection.

Daybed

Danske Cathrine Rudolph har formgivet denne elegante sag, der i kraft af den skæve pude har fået et i øjnefaldende twist. Fremstillet i fyrretræ og uld. 5899 kr., Sofakompagniet.

Daybed - Gaal

Der er helt sikkert flere skulpturelle end funktionelle værdier i Gaal daybed fra Morosos M’Afrique Collection. Bag designet står New York-baserede Birsel + Seck alias Ayse Birsel og Bibi Seck, der ikke er bange for at skeje lidt ud. Gaal, der produceres hos italienske Moroso, er fremstillet af lakeret stål og fås i knaldgul. 23.990 kr., Imagecollection.

Daybed - Landscape

Landscape kalder Bolia deres bud på et slængemøbel. Bag designet står designstudiet Outofstock. Fås i mange farver. 11.399 kr., Bolia

Daybed - Concave

Jonas Bohlin er kendt for sine spektakulære møbler, som for eksempel Concave for svenske Källemo. Prisen for den viste version i kanvas med nakkehynde er 30.300 kr., Agneta.

Daybed - Chesterfield

Chesterfield. Ja, navnet på Ilvas daybed ligger lige for: der er elementer af herreværelse i kraft af det brune læder og knapperne. 4999 kr., Ilva.

Daybed - PK80

Ønskemøblet for mange feinschmeckere og design- entusiaster er givet Poul Kjærholms elegante daybed PK 80. Han havde en forkærlighed for stål og skabte en stribe funktionalistiske møbler i et knivskarpt formsprog. 95.368 kr., Fritz Hansen.