9 daybeds du også kan bruge som sofa

En daybed er et funktionelt møbel, der i stigende grad bliver en del af indretningen i de danske hjem. Se 9 smukke daybeds, du også kan bruge som sofa her.

Lean daybed fra Bloomingville
© Bloomingville

Daybeds du også kan bruge som sofa

De seneste år er den populære daybed blevet en fast del af indretningen i mange hjem.

Flere og flere af os erstatter det klassiske sofaarrangement med en eller flere elegante daybeds, som tilmed kan bruges som sofaer. Eller vi placerer daybeden på hjemmekontoret, så den står klar, hvis vi får brug for en pause i løbet af dagen.

Vi har fundet 9 smukke bud på din næste daybed, som du kan bruge som inspiration - særligt for dem alle er, at de både kan fungere som daybeds og som sofaer.

Playground daybed fra Eilersen
© Eilersen

Fleksibel og komfortabel daybed fra Eilersen

Denne Playground daybed er skabt til at tilfredsstille behovet for at kombinere daybed og sofa. Det særlige ved dette møbel, som er designet af Jens Juul Eilersen, er, at du let kan flytte rundt på rygelementerne, så du hele tiden kan opleve nye sider af den kombinerede daybed og sofa.

Rygelementerne vejer ovenikøbet nærmest ingenting, så både børn og voksne kan flytte rundt på dem, som de har lyst. Den fine daybed fås i en smuk mørkeblå farve samt i lysegrå.

Playground daybed fra Eilersen, 29.119 kr., find den her.

Lawndale daybed fra cb2
© cb2

Bring et æstetisk og rustikt look ind i dit hjem med denne daybed i læder

Denne Lawndale daybed er født med et patineret look, hvor læderet allerede ved levering har et råt og lækkert look, som kvalitetslæder får med tiden.

Leonhard Pfeifer, der er designeren bag, kombinerer her en fornemmelse af retro med en nutidig og nytænkende tilgang til det moderne hjem. Du kan med fordel anvende denne daybed som sofa i stuen, så også dine gæster kan nye det smukke design.

Lawndale Saddle Leather Daybed fra CB2, $1,999.00, find den her.

Sofacompanys Hadley daybed
© Sofacompany

Tag tilbage i tiden og oplev 70’erne på ny med denne daybed fra Sofacompany

Hos Sofacompany finder du denne smukt udformede sofa i et enkelt design med bløde linjer og fine detaljer. Sofaen er designet minimalistisk og bringer associationer til 70’erne, dog med et nutidigt touch.

I den ene ende er træstellet forlænget, hvilket kan fungere som bord eller som siddeplads, da rygpuderne kan placeres på træstellet. Du kan derved selv bestemme, hvorvidt du vil bruge dette design som daybed eller sofa.

Hadley daybed fra Sofacompany, 8999,00 kr., find den her.

IKEA daybed
© IKEA

Det perfekte møbel til det lille hjem

Den fine IKEA daybed fra deres Råvaror-kollektion passer med sit enkle og afdæmpede udtryk ind i ethvert hjem.

Den dybe, mørkeblå farve giver daybeden et tvist og gør samtidig, at den nemt træder i karakter, hvis man placerer den i en rolig og nedtonet indretning.

Med de fleksible hynder og ryglæn kan daybeden nemt forvandles til en sofa eller sågar en ekstra soveplads, når der er behov for det. Et perfekt valg til det lille hjem, hvor man ønsker at bruge kvadratmeterne fornuftigt.

Råvaror daybed fra IKEA, 2.798 kr., find den her.

Pace Daybed fra Karup Design
© Karup Design

Daybed med referencer til naturen

Bring naturen indenfor med denne fine daybed fra Karup Design. Med en detaljeret ramme af fyrretræ og beige hynder refererer denne daybed til naturen udenfor vinduerne og blender med sit afdæmpede udtryk let og elegant ind i enhver indretning.

Ryghynderne kan placeres lige der, hvor du har brug for det, og det gør, at daybeden både kan bruges som en fleksibel siddeplads og som en praktisk hvileplads.

Pace Daybed fra Karup Design, 4.199 kr., find den her.

PV Daybed fra Klassik Studio
© Klassik Studio

Designer daybed

Poul Volther designede i 1958 denne elegante daybed, som er både funktionel, praktisk og ikke mindst smuk. Med det elegante ryglæn, kan daybeden sagtens erstatte både en sofa og en gæsteseng.

Den diskrete egetræsramme er fuld af detaljer og sikrer samtidig, at daybeden er stabil og holdbar.

PV Daybed fra Klassik Studio, 36.800 – 56.800 kr., find den her.

Velour daybed
© Designerhome

Giv din indretning et tvist med en grøn daybed

Slæng dig i hjørnet, hvor du støttes af både armlæn og ryglæn eller læg dig med fødderne ud over den åbne ende - mulighederne er mange med denne elegante daybed fra BePureHome.

Daybedens multifunktionelle design gør, at den snildt kan erstatte et klassisk sofaarrangement eller en lænestol, og med dens modige, grønlige farve kan du bringe både varme og liv ind i indretningen på en unik og samtidig stilbevidst måde.

Rodeo Daybed fra BePureHome, 7.497 kr., find den her

Zeal Bow daybed fra Innovation Living
© Innovation Living

3-i-1 daybed fra Innovation Living

Udnyt pladsen optimalt og indret dit hjem med denne elegante 3-i-1 daybed fra Innovation Living. Med daybedens smarte 3-trins elevation i begge ender, kan du transformere daybeden fra en praktisk gæsteseng i form af en sovesofa til en klassisk daybed og igen til en enkel og elegant sofa med armlæn i begge ender.

Daybeden fås i et væld af smukke farver og materialer, så du har rig mulighed for at tilpasse den til lige netop din indretning.

Zeal Bow daybed fra Innovation Living, find forhandlere af den her.

Børge Mogensen BM0865 daybed fra Carl Hansen & Søn
© Carl Hansen & Søn

Klassisk og stilren Børge Mogensen daybed

Børge Mogensens BM0865 daybed blev oprindeligt designet i 1958, men er nu blevet relanceret af Carl Hansen & Søn.

Den ikoniske daybed er klassisk og stilren i sit design og emmer af kvalitet og godt håndværk. Til daybeden hører en smart rygstøtte og nakkepude med læderstropper, som giver det smukke møbel et helt nyt udtryk og tilmed mange flere komfortable måder, man kan bruge den på.

Børge Mogensen BM0865 daybed fra Carl Hansen & Søn, 19.440 kr., find den her.

Er du stadig ikke overbevist om, at du skal investere i en daybed?

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt du skal have en daybed i dit hjem eller ej, så giver vi dig her 8 gode grunde til, at du ikke kan undvære en daybed.