Trend: Classic

Medredaktør Charlotte Ravnholt giver hver måned sit bud på de største design-, interiør- og livsstilstendenser. Denne måned sætter hun forkus på klassisk indretning peppet op med kunst, vintage og decór. Læs mere her.

Servér din G&T med stil i disse nye krystalglas, Chrispy, fra det nye brand Frederik Bagger.

Snoopy er designet af Achille og Pier Ciacomo Gastiglioni, og selvom den er fra midt i 60’erne, så gør dens personlighed og futuristiske formsprog, at den i øjeblikket oplever et stærkt comeback. Sort/marmor, 6000 kr., Flos.

Foldestolen Saxe fra 1955 er tegnet af Mogens Lassen, tidløshed i sin ypperste form. Nu relanceres den af byLassen, 9995 kr.

Christian Lacroix lancerer en cool og overbevisende ny tekstilkollektion her til foråret, bl.a. Soft Manaos med en anelse af 60’erne over sig, ZenOut Home oplyser priser.

Vase for feinschmeckere. Axel Salto sælges for høje, høje priser, tjek Klassik eller A. Petersen, sidstnævnte har denne fine udgave til ... 165.000 kr.

Timeglasset har både form og funktion. Flere firmaer præsenterer nye og skulpturelle bud på det ældgamle objekt. Her fra Pols Potten/Designdelicatessen til 399 kr.

Bonbonnieren Bloom, et iøjnefaldende nyt produkt af designer Helle Damkjær, som er en mester i smukke, organiske former. Stål, 3 str. til hhv. 359 kr., 649 kr. og 779 kr., Georg Jensen.

På de mange internationale messer og i de mange både danske og udenlandske hjem, jeg ser og besøger, bliver én ting ved med at stå stærkt: Vi er vilde med de gamle ikoner. Og med en klassisk, uden at være konservativ, indretning, peppet op med kunst, vintage og decór, fx moderne tekstiler. Herhjemme ser vi lige nu Saxe-stolen af Mogens Lassen. Vi ser også nyt fra Georg Jensen, som trækker tråde tilbage til det gamle sølvkorpus. Og Saltos tunge keramik hitter mere end nogensinde. Også italienske Flos’ lampe Snoopy, tegnet tilbage i 1967, spottes igen overalt. Herreværelsestilen med nye generationer af Chesterfield-møbler får supplement af nye krystalglas. Det unikke finder vi bl.a. i håndplukkede, dekorative items, som et timeglas ... der pludselig og ud af det blå er blevet et designobjekt. Hvorfor mon? Tja, i denne digitaliserede iPhone-tid er det rart at kunne følge (med) tiden!