Skønne blomsterbuketter à la Karen Blixens berømte havebuketter

På Strandvejen i Hellerup ligger en ny blomsterbutik. Men det er ikke en helt sædvanlig en af slagsen. Den er indrettet dramatisk, kunstfærdigt og eventyrligt. Ejeren af Blooming, Anne-Mette Trolle, er egentlig modedesigner, og hendes buketter er som collager af blomster.


ANNE-METTE TROLLE
© Kira Brandt

er oprindelig er uddannet fra Danmarks Designskole. Hun har beskæftiget sig med mode i rigtig mange år, og har haft eget tøjmærke. Hun oplever, at mange efterspørger noget andet end de traditionelle blomsterbutikkers buketter.

Noget lidt mere nutidigt og sexet. Men hun ser også en større interesse for blomster, måske som modreaktion på en lang årrække med krise. Folk vil gerne købe blomster til sig selv, eller forære en buket væk, der repræsenterer noget personlighed, og at der er blevet brugt tid og fantasi på at kreere noget unikt.

De mere traditionelle blomsterbutikker og buketter er udfordret i en tid, hvor mange har fået øjnene op for de mere åbne og casual "hollandske buketter", som minder om grøftekantsbuketter. Hos Blooming er det kunstneriske niveau lige hævet et ekstra niveau. Både i forhold til butikken og til buketterne. Anne-Mette Trolles fornemmelse for stemninger og scenogra slår klart igennem.

Detaljebillede af buket 4
© Kira Brandt

Kender du det, at du får en traditionel blomsterbuket, og som det første (når giveren ikke ser det!) løsner den op og sorterer blomsterne for så at sætte dem sammen på ny? Sådan har Anne-Mette Trolle også altid haft det. Og her i foråret åbnede hun dørene for sin egen, alternative, blomsterbutik. For det er snarere et blomsterunivers.

Når du træder herind, bliver du overvældet af skønhed og dufte. For blomsterne er som små buketter af kunsthåndværk, samlet i smukke krystalvaser, væggene er malet i en mørk Farrow & Ball-blåsort, der er gigantiske fotostater af blomster, en spektakulær venetiansk Murano-lysekrone og så toner der skøn musik ud af højttalerne.

– Jeg syntes, at der manglede et sted, hvor man kan gå hen og købe en anderledes buket, der er sat sammen på en lidt skæv måde. Jeg har ofte selv stået og manglet sådan en buket, som jeg gerne ville forære væk ... eller selv gerne ville have. Jeg er jo ikke uddannet eller skolet blomsterbinder eller -dekoratør, jeg har arbejdet med mode i mange år, men det gør også at jeg ikke ligger under for eller er hæmmet af hvad man kan, bør eller plejer.

Jeg begrænser ikke mig selv. Som designer har jeg naturligvis erfaring med former, farver, strukturer og kontraster, så det er ikke nyt for mig, fortæller hun.
 Anne-Mette Trolle arbejder intuitivt. Hun sætter de blomster sammen, som hun føler skaber magi.

Det anderledes består også i, at hun selekterer blomster på en anden måde – altså når hun to gange om ugen henter friske forsyninger på torvet. Der er ikke mange røde roser eller liljer med tilbage, faktisk slet ingen. Hun køber ind i farvegrupper, og går ellers kun efter det, hun forelsker sig i. Det minder lidt om Karen Blixens måde at tænke blomster på, når forfatterinden arrangerede blomsterne fra haven i stuerne på Rungstedlund.

– Man kan finde alt muligt ude i haven eller naturen og bygge op i en vase eller opsats. Jeg ser det lidt som at skabe en collage af blomster. Dét tror jeg er fremtiden. Og det uundgåelige spørgsmål til sidst. Har hun mon selv en yndlingsblomst?

– Det må være nelliken. Den er superholdbar, og, i mine øjne meget, meget smuk!

BUTIKKEN
© Kira Brandt

er indrettet som ét stort blomsterflor. Bordet med vaserne er fra Hav Copenhagen og kan købes i butikken. Disken i messing og grønt marmor er designet af Anne-Mette Trolle og hendes kæreste, som i fællesskab har haft visionerne med butikken og selv har stået for al interiør.

Væggene i den sortgrå nuance og de helt mørke gulve er valgt, så blomsternes farver og kontraster træder endnu mere frem.

BUKET 1
© Kira Brandt

En samling af ranunkler, riddersporer, nelliker, eukalyptus, statice, hyachinter, forglemmigej, valmuer, celicia, ærteblomster og magnoliegren.

BUKET 2
© Kira Brandt

Her ses løvemund, ærteblomster, stjerneskærm, fritellaria, scabiosa.

BUKET 3
© Kira Brandt

Kombination af blå riddersporer, orkidé, tuberose og nelliker.

BUKET 4
© Kira Brandt

Rose/secret garden, nelliker, løvemund, valmuer, kængurupote, franske anemoner, scabiosa bitter ball og magnoliegren.

Vaserne med buket 1, 2 og 4 er fra Reflections Copenhagen. Buket 3 står i en vintagevase.

DE SMUKKE SKABE
© Kira Brandt

med vintageskodder fra Egypten fundet på Genbyg rummer vaser fra Reflections Copenhagen. Snart kan man også få engelske Abigail Aherns silkeblomster i butikken.

PÅ VÆGGEN
© Kira Brandt

hænger en imponerende vægdekoration af papirblomster skabt af veninden Marianne Eriksen Scott-Hansen, som Anne-Mette Trolle er uddannet sammen med fra Designskolen.

BLOMSTERNE STÅR
© Kira Brandt

i fine vintage-krystalvaser, som Anne-Mette Trolle har fundet hist og pist.
– Der ruller sådan en bølge af nostalgi og old school-ness i dag. Man må gerne kunne se, at man har gjort sig umage. Derfor står blomsterne i vaser, og ikke bare i sorte bøtter.

På væggen hænger endnu en blomst af papir skabt af Marianne Eriksen Scott-Hansen, Som det eneste sted i Danmark kan du købe hendes papirkunst her i butikken.

BESØG BUTIKKEN
© Kira Brandt

Blooming ligger midt på Strandvejen, i nr. 112, 
i en skøn hjørnebutik i en gammel ejendom.
Du kan få lavet buketter efter ønske fra 150 kr., købe enkelte blomster, potteplanter, oliventræer, palmer. Du kan også købe færdige buketter – der bliver bundet nye hver dag. Der udbringes både til private og til firmaer, og du kan også få faste leverancer efter behov.

Balje fyldt med overskudsblomster
© Kira Brandt

I baljen ligger overskudsblomster, som bruges til at pynte på buketterne sammen med signatur-tape.

OBS
© Kira Brandt

Der vil i løbet af året blive arrangeret kurser, så hold øje med butikkens website: bloomingcopenhagen.dk.